Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
HOLLANDA USULÜ TEREYAĞLI KEK Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
HOLLANDA USULÜ TEREYAĞLI KEK Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
HOLLANDA USULÜ TEREYAĞLI KEK Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
HOLLANDA USULÜ TEREYAĞLI KEK Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
HOLLANDA USULÜ TEREYAĞLI KEK Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
HOLLANDA USULÜ TEREYAĞLI KEK Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
HOLLANDA USULÜ TEREYAĞLI KEK Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
HOLLANDA USULÜ TEREYAĞLI KEK Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
HOLLANDA USULÜ TEREYAĞLI KEK Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 HOLLANDA USULÜ TEREYAĞLI KEK

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
HOLLANDA USULÜ TEREYAĞLI KEK Left_bar_bleue46737/234235HOLLANDA USULÜ TEREYAĞLI KEK Empty_bar_bleue  (46737/234235)

HOLLANDA USULÜ TEREYAĞLI KEK Empty
MesajKonu: HOLLANDA USULÜ TEREYAĞLI KEK   HOLLANDA USULÜ TEREYAĞLI KEK Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 7:57 pm

Malzemesi:
500 gr. un
20 gr. maya
100 gr. şeker
5 çorba kaşığı ılık süt
125 gr. tereyağı
4 yumurta
1 tutam tuz
25 gr. un
1 çay kaşığı kabartma tozu.
İçi için:
3 yumurta sarısı
80 gr. şeker
80 gr. rende limon kabuğu
80 gr. çekilmiş badem
25 gr. toz şeker
Glasesi için:
150 gr. pudra şekeri
1 çay bardağı meyve suyu
1 çay kaşığı limon suyu
60 gr. kesilmiş badem

Hazırlanışı:
Unu bir kaba koyun. Ortasına çukur açın. İçine mayayı ufalayın. 1 çay kaşığı şeker ve biraz süt ile karıştırın. Biraz un ile yoğurup 15 dakika bekletin. Bu arada tereyağını, yumurta, kalan şeker ve tuz ile çırpıp köpük haline getirin. Beklettiğiniz hamura ilave edin. Kalan sütü de katın. Sonra hepsini birlikte iyice yoğurun. Tekrar 20 dakika dinlendirin. 25 gr. unu kabartma tozu ile karıştırıp diğer hamura ilave edin. Tepsinin üzerinde hamuru dikdörtgen şeklinde açın. İçi için yumurta sarılarını şeker ile köpürünceye kadar çırpın. Açtığınız mayalı hamurun üzerine sürün. Limon kabuğu rendesini, çekilmiş bademi ve toz şekeri de üzerine serpin. Hamuru eni geniş olan taraftan rulo yapın. Hamuru yağlanmış kek kalıbının içine yerleştirin. Üçüncü defa tekrar 20 dakika hamuru dinlendirin. Kızdırılmış olan fırına sokup 40 dakika pişirin. Kalıptan çıkartıp soğumaya bırakın. Glasesi için pudra şekerini meyve suyu ve limon suyu ile karıştırın. Kekin üzerine sürün. Kesilmiş bademleri de glase kurumadan önce kekin üzerine serpin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
HOLLANDA USULÜ TEREYAĞLI KEK
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» HOLLANDA USULÜ ÇİKOLATALI PASTA
» HOLLANDA USULÜ MAYALI HAMUR
» HOLLANDA USULÜ PEYNİRLİ KANAPE
» Hollanda Çorbası
» Hollanda Bisküvisi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Hollanda Yemekleri-
Buraya geçin: