Malzemeler:
200 gram et, 100 gram biber, 10 gram soya sosu, 5 gram pirinç
şarabı, 1 gram sirke, 2 gram tuz, 3 gram lezzet tuzu, 5 gram soğan, 4
gram zencefil, 1 gram nişasta, yarım yumurta ve 50 gram yağ.
Hazırlanışı:
1) Eti 1 santim olacak şekilde küp küp doğrayalım. Sonra üzerine 1
gram tuz, 2 gram pirinç şarabı, 2 gram soya sosu, yarım yumurta ve 1
gram nişasta ekleyip karıştıralım.
2) Biberleri iyice yıkadıktan sonra uzunluğu 1 santim olacak şekilde keselim. Soğan ve zencefili kıyma haline getirelim.
3) Tencereyi ateşin üstüne koyarak içine biraz yağ koyalım. Yağ
kızınca et parçalarını atıp kavuralım. Sonra üzerine biberleri atıp
beraber kavuralım. Ardından üzerine soğan, zencefil, soya sosu, pirinç
şarabı, tuz, lezzet tuzu ve sirkeleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
Son olarak servis tabağına alarak sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet
olsun.