Malzemeler:
2 adet dana biftek
100 gram sucuk
1 adet havuç
1 adet kabak
2 adet taze soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
15 gram margarin
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Soya sosu
1 kase haşlanmış pirinç
Hazırlanışı:
Biftekleri ve sucuğu ince şeritler halinde doğrayın. Havuç, kabak ve
taze soğanları temizleyip kibrit çöpü şeklinde kesin sarımsakları soyup
ezin. Yumurtayı bir kaseye kırıp çırpın. Margarini tavada kızdırıp
yumurtayı karıştırarak pişirin ve küçük parçalara ayırın. Sıvı yağı
tavada kızdırıp et ve sucukları kavurun. Kabak ve havuçları ekleyip
hafifçe yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Taze soğan, sarımsak ve
haşlanmış pirinci ilave edip unu 2-3 dakika daha kavurun. Tavayı
ocaktan alıp yumurta ve soya sosunu ekleyin. Pilavı tahta kaşıkla
harmanlayıp servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servise sunun.