Malzeme
- 2-3 adet muz (veya 4 adet elma)
- 115 gr un
- 120 ml su
- 1 adet çırpılmış yumurta
- 115 gr şeker
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
Muzların kabuklarını soyup, yuvarlak veya oval dilimler şeklinde
kesiniz. Üzerlerine biraz un gezdiriniz. Kalan unu derin bir kap
içersinde su ile karıştırınız.
Son olarak çırptığınız sulu una, çırpılmış yumurtayı ekleyip iyice karıştırınız. (Koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar)
WOK'un içinde yağı kızdırın. Muz dilimlerini sosa batırıp, kızgın
yağda kızartınız. Kızaran muzları peçeteli tabağa çıkarıp, yağını
süzünüz. WOK'daki yağı boşaltınız.
Şeker ve 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyup, şekeri yağın içinde
eritiniz ve karamel haline gelinceye kadar pişiriniz. En son olarak
kızarmış muzları ekleyip, iyice karıştırınız.
Servis yapmadan önce karamelize olmuş muzları, bir kase içindeki
suya batırıp çıkarıp, karamelin donmasını sağlayın. Çıtır, çıtır olmuş
bir şekilde servis edin.
NOT : Muz yerine elma da kullanabilirsiniz.