Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
ŞEKER KAPLI KIZARMIŞ MUZ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
ŞEKER KAPLI KIZARMIŞ MUZ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
ŞEKER KAPLI KIZARMIŞ MUZ (ÇİN) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
ŞEKER KAPLI KIZARMIŞ MUZ (ÇİN) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
ŞEKER KAPLI KIZARMIŞ MUZ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
ŞEKER KAPLI KIZARMIŞ MUZ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
ŞEKER KAPLI KIZARMIŞ MUZ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
ŞEKER KAPLI KIZARMIŞ MUZ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
ŞEKER KAPLI KIZARMIŞ MUZ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 ŞEKER KAPLI KIZARMIŞ MUZ (ÇİN)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
ŞEKER KAPLI KIZARMIŞ MUZ (ÇİN) Left_bar_bleue46737/234235ŞEKER KAPLI KIZARMIŞ MUZ (ÇİN) Empty_bar_bleue  (46737/234235)

ŞEKER KAPLI KIZARMIŞ MUZ (ÇİN) Empty
MesajKonu: ŞEKER KAPLI KIZARMIŞ MUZ (ÇİN)   ŞEKER KAPLI KIZARMIŞ MUZ (ÇİN) Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 9:44 pm

Malzeme

- 2-3 adet muz (veya 4 adet elma)

- 115 gr un

- 120 ml su

- 1 adet çırpılmış yumurta

- 115 gr şeker

- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

- Kızartmak için sıvıyağ



Hazırlanışı

Muzların kabuklarını soyup, yuvarlak veya oval dilimler şeklinde
kesiniz. Üzerlerine biraz un gezdiriniz. Kalan unu derin bir kap
içersinde su ile karıştırınız.

Son olarak çırptığınız sulu una, çırpılmış yumurtayı ekleyip iyice karıştırınız. (Koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar)

WOK'un içinde yağı kızdırın. Muz dilimlerini sosa batırıp, kızgın
yağda kızartınız. Kızaran muzları peçeteli tabağa çıkarıp, yağını
süzünüz. WOK'daki yağı boşaltınız.

Şeker ve 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyup, şekeri yağın içinde
eritiniz ve karamel haline gelinceye kadar pişiriniz. En son olarak
kızarmış muzları ekleyip, iyice karıştırınız.

Servis yapmadan önce karamelize olmuş muzları, bir kase içindeki
suya batırıp çıkarıp, karamelin donmasını sağlayın. Çıtır, çıtır olmuş
bir şekilde servis edin.



NOT : Muz yerine elma da kullanabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
ŞEKER KAPLI KIZARMIŞ MUZ (ÇİN)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Çin Yemekleri-
Buraya geçin: