Malzemeler:
2 adet havuç,
2 adet patates,
1 adet limon,
2 adet haşlanmış yumurta,
4 adet salatalık turşusu,
1 adet kırmızı turp,
yarım bardak haşlanmış bezelye,
mayonez malzemesi,
2 adet yumurta,
yarım bardak zeytinyağı,
yarım limon,
1 çay kaşığı hardal,
yeterince tuz
karabiber.
Hazırlanışı:
Patates, turp ve havuç bir arada haşlanır. Bu malzemeler haşlanırken, diğer yandan mayonez hazırlanır.
Mayonezin
hazırlanışı: 2 yumurta sarısı ayrılarak bir kâseye konur. Tuz ilave
edilerek çırpılır. Çırpılırken hazırladığımız zeytinyağı yavaş yavaş
dökülür. 3-5 damla limon ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Daha
sonra karabiber konulur ve bir süre daha çırpmaya devam edilir.
Haşlanmış yumurtalar ve turşu küçük ve aynı boyda doğranır. Haşlanmış
olan sebzeler bir kâseye konur, üzerine tuz, karabiber ve bezelye ilave
edilerek iyice karıştırılır. Bu karışıma mayonezin yarısı ilave
edilerek iyice yedirilir. Salata servis tabağına alınır, tabaktaki
sebzelerin üzeri görünmeyecek şekilde mayonezle kaplanır. Haşlanmış
olan yumurta, turp, havuç ve salatalık turşusu ile kaplanır.
afiyet olsun.