Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
Amerikaner Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
Amerikaner Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
Amerikaner Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
Amerikaner Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
Amerikaner Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
Amerikaner Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
Amerikaner Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
Amerikaner Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
Amerikaner Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 Amerikaner

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
Amerikaner Left_bar_bleue46737/234235Amerikaner Empty_bar_bleue  (46737/234235)

Amerikaner Empty
MesajKonu: Amerikaner   Amerikaner Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 7:43 pm

Kullanılacak Malzemeler
30gr. tereyağ veya margarin
1 fiske tuz
20-25gr. tozşeker (1 veya 1,5 çorba kaşığı)
1 yumurta
1 vanilya
125-140gr. un
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
50ml. süt


Hazırlanma Şekli

- Tereyağını krem haline gelene kadar karıştırın. Şeker, vanilya ve tuz ile birlikte çırpın. Yumurtayı ve aromayı ekleyerek yaklaşık 1 dakika hepsini yüksek hızda çırpmaya devam edin.
2- Unu ve kabartma tozunu karıştırın. Biraz süt, biraz un şeklinde aşamalı olarak bütün malzemeyi yumurtalı karışıma yedirin. Ne çok sert, ne de fazla akışkan olmayan bir hamur elde edeceksiniz. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye iki kaşık yardımıyla hamurdan yuvarlak toplar koyun. Hamur zaten tepsiye koyduğunuz anda minimal yayılacak ve yerleşecek. Islak bir bıçakla kenarlarını düzeltin ve yuvarlak hale getirin.
3- Önceden 180-200° C'de ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
(İlk 15 dakika geçtikten sonra fırını açıp üzerlerine süt sürün.)
4- Kurabiyeleri tel üzerinde soğutun.

5- Pudra şekerini azar azar limon suyuyla karıştırın. Diş macunundan biraz daha ince ve akıcı bir kıvama gelene kadar limon suyu ekleyebilirsiniz. Eger renklendirmek istiyorsanız, farklı tabaklarda istediğiniz renkle hazırlayın. (Pudra şekerli glazür çabuk donuyor. Biraz hızlı çalışmakta ve glazürü sık sık karıştırmakta fayda var).
6- Kurabiyeleri çevirin ve 1-1,5 tatlı kaşığı kadar beyaz glazürden sürün. Kaşığın sırtıyla düzeltin. Renkli glazürleri arzunuza göre kullanın ve kürdan yardımıyla hafifçe şekiller yapın.
(Kurabiyenin üzerine sürülmüs glazürün donma süresi yaklaşık 5-10 dakika.)

NOT: Kurabiyeler fırında bazen gereğinden fazla yayılabiliyorlar. O yüzden fırının önceden ısınmış olması, tereyeğının eritilmemesi ve unun miktarı önemli. Ayrıca süsleme esnasında dikkat etmek lazım. İlk deneme hemen tutmayabilir. Ama eliniz glazürün kıvamına alışınca her şey çok kolay geliyor. Bir de bazı süsleme şekillerini tutturabilmek için glazür kıvamlarının farklı olması gerekiyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
Amerikaner
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Amerika Yemekleri-
Buraya geçin: