EDİP USTA DOSTLAR LOKANTASI
Temizlenmiş ördek fırın kalıbına alınıp üzeri alüminyum folyoyla
kapatılır ve fırında pişirilir. Şeker ayrı bir kapta karamelize edilip
ördeğin üzerine fırçayla sürülür. Ördek tekrar fırına verilip elma
püresi, şarap ve tuz ilave edilerek 20 dakika daha pişirilir ve ortadan
ikiye kesilir. Beşamel sos hazırlanıp robotta ezilmiş ıspanakla
karıştırılır. Tuzla tatlandırılır. Elmaların çekirdekli kısımları
çıkarılır. Şeker, tarçın ve şarap eklenip fırında pişirilir. Ördek,
üzerlerine ekşi krema sıkılmış elma ve beşamelli ıspanak ile servis
yapılır. Tereyağı eritilip un pembeleştirilir ve etin üzerine
gezdirilir.
Öneri: Bu tarif elma püresi yerine ayva püresiyle de hazırlanabilir.