Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
BALLI ELMALAR (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
BALLI ELMALAR (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
BALLI ELMALAR (ÇİN) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
BALLI ELMALAR (ÇİN) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
BALLI ELMALAR (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
BALLI ELMALAR (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
BALLI ELMALAR (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
BALLI ELMALAR (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
BALLI ELMALAR (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 BALLI ELMALAR (ÇİN)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
BALLI ELMALAR (ÇİN) Left_bar_bleue46737/234235BALLI ELMALAR (ÇİN) Empty_bar_bleue  (46737/234235)

BALLI ELMALAR (ÇİN) Empty
MesajKonu: BALLI ELMALAR (ÇİN)   BALLI ELMALAR (ÇİN) Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 9:08 pm

4 sert elma

1 su bardağı su

2 yumurta

300 gr. un

kızartmak için bol sıvıyağ

şurup için:

1 su bardağı bal

1/2 su bardağı yerfıstığı yağı veya sıvıyağ

servis için:

buz

su



Derin bir kapta yumurtaları iyice çırpın. İçine unu ve suyu ilave edip,
hep birlikte akıcı ve homojen bir hamur elde edinceye kadar çırpın.

Elmaları soyun ve 8 dilime bölün. İçindeki sert kısmı ve
çekirdeklerini çıkarıp atın. Derin bir tavada bol sıvıyağı iyice
kızdırın. Elmaları hazırladığınız sıvı hamura batırarak, her
taraflarını hamura bulayın ve hemen kızgın yağa atarak, altın rengi
alıncaya kadar kızartın. Kızarmış elma tatlılarını bir kağıt peçetenin
üzerine çıkartın.

Şurup için, derin bir tencereye yağı koyun. İçine balı ilave
ederek hafif ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak hafif hafif
kaynatın. Böylece bal ve yağ karışarak homojen bir hale gelir. Kaynama
sırasında karıştırmayı durdurmayın. Bal yağla iyice karışınca içine
kızarmış elma tatlılarını atın ve elmaları

parçalamadan, hafif hafif karıştırarak 1-2 dakika, elmaların
etrafı tamamen balla kaplanıncaya kadar bal ve yağ karışımının içinde
çevirin.

Bir servis tabağını sıvıyağla yağlayın. İçine glase ettiğiniz
elmaları dizin. Derin küçük bir kaba buz koyup üzerine su doldurun.
Elma tatlıları ile birlikte servis yapın.

Yemek için; her davetli çatal veya çubukları ile bir elma tatlısı
alır ve buzlu suya daldırır. 1-2 saniye bekletip suyunu süzerek
çıkartır ve yer. Bu elma tatlılarını yerken dikkat edin içleri çok
sıcaktır. Geleneksel olarak, bal ve su karışımına 1 çorba kaşığı siyah
susam ilave edilir. Böylece glase edilen tatlıların üzerinde "ben"
olur. Dilerseniz siz de siyah veya beyaz susam ekleyebilirsiniz. Yalnız
beyaz susam eklerseniz, susamları daha önce yapışmaz bir tavada 1-2
dakika kadar kavurun.



Not: Bu tatlıyı muz ve ananas ile de yapabilirsiniz.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
BALLI ELMALAR (ÇİN)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BALLI TAVUK (ÇİN)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Çin Yemekleri-
Buraya geçin: