Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
GOBOZKURT ONLİNE
Arama
Sonuç :
Mesajlar
Konular
çıkıntı araştırma
Arama
iç
G
o
o
g
l
e
Sonuç :
Mesaj
Konu
çıkıntı araştırma
En son konular
»
ARAMA SİTEM
Çarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından
Admin
»
Kendi amblemini yap
Çarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından
Admin
»
KENDİ SİTENİ YAP
Perş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından
Admin
»
KENDİ TEMANI YAP
Perş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından
Admin
»
TÜMÜNÜ SEÇ
Çarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından
Admin
»
YAZI RESİM KAYDIRMA
Çarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından
Admin
»
DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
Çarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından
Admin
»
TARAYICI BİLGİSİ
Çarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından
Admin
»
MENÜ YANINA Yeni EKLEME
Çarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından
Admin
Tarıyıcı
Kapı
Indeks
Üye Listesi
Profil
SSS
Arama
Forum
Bedava forum kurmak
Bedava yardımlaşma forumu
Ortaklar
Reklam forumu - YetkinReklam
YetkinReklam
Gobozkurt Online
::
YEMEKLER
::
Çin Yemekleri
BALLI ELMALAR (ÇİN)
Yazar
Mesaj
Admin
Forum Master
Mesaj Sayısı
:
347
Rep Puanı
:
0
Kayıt tarihi
:
26/06/09
Yaş
:
34
Nerden
:
mersin
Başarı Puanı
Başarı Puanı
:
(46737/234235)
Konu: BALLI ELMALAR (ÇİN)
Salı Kas. 10, 2009 9:08 pm
4 sert elma
1 su bardağı su
2 yumurta
300 gr. un
kızartmak için bol sıvıyağ
şurup için:
1 su bardağı bal
1/2 su bardağı yerfıstığı yağı veya sıvıyağ
servis için:
buz
su
Derin bir kapta yumurtaları iyice çırpın. İçine unu ve suyu ilave edip,
hep birlikte akıcı ve homojen bir hamur elde edinceye kadar çırpın.
Elmaları soyun ve 8 dilime bölün. İçindeki sert kısmı ve
çekirdeklerini çıkarıp atın. Derin bir tavada bol sıvıyağı iyice
kızdırın. Elmaları hazırladığınız sıvı hamura batırarak, her
taraflarını hamura bulayın ve hemen kızgın yağa atarak, altın rengi
alıncaya kadar kızartın. Kızarmış elma tatlılarını bir kağıt peçetenin
üzerine çıkartın.
Şurup için, derin bir tencereye yağı koyun. İçine balı ilave
ederek hafif ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak hafif hafif
kaynatın. Böylece bal ve yağ karışarak homojen bir hale gelir. Kaynama
sırasında karıştırmayı durdurmayın. Bal yağla iyice karışınca içine
kızarmış elma tatlılarını atın ve elmaları
parçalamadan, hafif hafif karıştırarak 1-2 dakika, elmaların
etrafı tamamen balla kaplanıncaya kadar bal ve yağ karışımının içinde
çevirin.
Bir servis tabağını sıvıyağla yağlayın. İçine glase ettiğiniz
elmaları dizin. Derin küçük bir kaba buz koyup üzerine su doldurun.
Elma tatlıları ile birlikte servis yapın.
Yemek için; her davetli çatal veya çubukları ile bir elma tatlısı
alır ve buzlu suya daldırır. 1-2 saniye bekletip suyunu süzerek
çıkartır ve yer. Bu elma tatlılarını yerken dikkat edin içleri çok
sıcaktır. Geleneksel olarak, bal ve su karışımına 1 çorba kaşığı siyah
susam ilave edilir. Böylece glase edilen tatlıların üzerinde "ben"
olur. Dilerseniz siz de siyah veya beyaz susam ekleyebilirsiniz. Yalnız
beyaz susam eklerseniz, susamları daha önce yapışmaz bir tavada 1-2
dakika kadar kavurun.
Not: Bu tatlıyı muz ve ananas ile de yapabilirsiniz.
Like
Dislike
BALLI ELMALAR (ÇİN)
1
sayfadaki
1
sayfası
Similar topics
Similar topics
»
BALLI TAVUK (ÇİN)
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap
veremezsiniz
Gobozkurt Online
::
YEMEKLER
::
Çin Yemekleri
Gobozkurt Online
::
YEMEKLER
::
Çin Yemekleri
Buraya geçin:
Bir Forum Seçin
|
|--Dost Siteleri
| |--Dost Siteleri
|
|--Duyurular
|--SİTEYE YENİ GELENLER
|--ARANAN BİLGİLER
|--ÖBÜR SİTELERİMİZ
|--SÖZLER
|--RESİMLER
|--ÜNLÜ KİŞİLERİN BİYOGRAFİSİ
|--FIKRALAR
|--TEKERLEME VE BİLMECELER
|--GÜZEL TÜRKİYEMİZ
|--İSTEKLERİNİZ VE ŞİKAYETLERİNİZ
|--KOD BANKASI
|--SİTELER
|--YEMEKLER
|--Japonya Yemekleri
|--Çin Yemekleri
|--Hollanda Yemekleri
|--Amerika Yemekleri