2 bambu filizi (10 cm.lik) veya 1 patates
2-3 adet süt mısırı
4-5 adet mantar
4-5 adet siyah çin mantarı
4-5 taze fasulye
1/2 havuç
1/2 su bardağı soya fasulyesi filizi
1 tatlı kaşığı soya sosu
2 litre su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 tatlı kaşığı çin tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
1/2 çorba kaşığı tuz
1/2 su bardağı su
süs için:
1 domates
1/2 su bardağı deniz yosunu
Fasulyeleri ikiye kesin. Havuçları ince yuvarlaklar halinde doğrayın.
Süt mısırlarını uzunlamasına ikiye kesin. Bambu filizlerini 2-3 mm.
kalınlığında iri dilimler halinde doğrayın.
Tencerede 2 litre suyu tuzla kaynatıp, içine önce havuçları, yeşil
fasulyeleri, bambu filizlerini atın. 10 dakika kaynayıp sebzeler biraz
yumuşadıktan sonra tencereye soya filizlerini, süt mısırlarını ve
mantarları ilave edin. Hepsini 2 dakika daha kaynatıp ateşten alın,
suyunu süzüp soğuk sudan geçirin.
Tavada sıvıyağı kızdırın, içine sebzeleri atıp, toz şekeri ve çin
tuzunu ilave edin. Sebzeler kavrulmasın diye üzerlerine bir parça su
ekleyin, sebzeler parlak bir görünüm alınca tavayı ateşten alın.
Sebzelerinizi düzgün bir şekilde servis tabağına yerleştirin.
Küçük bir tencerede 1/2 su bardağı suyu kaynatın. İçine bir miktar
soğuk su ile açtığınız mısır nişastasını karıştırarak dökün, soya
sosunu ekleyip sebzelerin üzerine gezdirin. Domates ve deniz yosunu ile
süsleyip sıcak sıcak servis yapın.