Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
BARBUNYA FASULYELİ HİNDİ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
BARBUNYA FASULYELİ HİNDİ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
BARBUNYA FASULYELİ HİNDİ (ÇİN) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
BARBUNYA FASULYELİ HİNDİ (ÇİN) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
BARBUNYA FASULYELİ HİNDİ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
BARBUNYA FASULYELİ HİNDİ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
BARBUNYA FASULYELİ HİNDİ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
BARBUNYA FASULYELİ HİNDİ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
BARBUNYA FASULYELİ HİNDİ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 BARBUNYA FASULYELİ HİNDİ (ÇİN)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
BARBUNYA FASULYELİ HİNDİ (ÇİN) Left_bar_bleue46737/234235BARBUNYA FASULYELİ HİNDİ (ÇİN) Empty_bar_bleue  (46737/234235)

BARBUNYA FASULYELİ HİNDİ (ÇİN) Empty
MesajKonu: BARBUNYA FASULYELİ HİNDİ (ÇİN)   BARBUNYA FASULYELİ HİNDİ (ÇİN) Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 9:31 pm

750 g haşlanmış hindi göğüs eti (ince şeritler halinde kesilmiş)

300 g barbunya fasulyesi (8 saat suda bekletilmiş)

1 orta boy soğan (iri doğranmış)

2 diş sarımsak (kıyılmış)

1 küçük tarçın çubuğu (yaklaşık 7,5 cm boyunda; ortadan uzunlamasına 2'ye ayrılmış)

1/2 tatlı kaşığı kekik

1/4 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber

1 defne yaprağı

250 g sultani bezelye (kılçıkları ayıklandıktan sonra, ince şeritler halinde kesilmiş)

1 küçük kavun (kabuğu soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, küçük küpler halinde doğranmış)

6 taze soğan (ince doğranmış)

3 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış)

1 dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, doğranmış)

1 yeşil salata

Sosu:

1/2 su bardağı sirke

1 limonun suyu

2 çorba kaşığı hardal

2 çorba kaşığı bal

15 damla acıbiber sosu

1/4 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

2 diş sarımsak (kıyılmış)

2 tatlı kaşığı kişniş (isteğe bağlı)

8 cl. ayçiçek yağı

4 çorba kaşığı natürel zeytinyağı



Barbunyaları süzüp, 4 litrelik (16 su bardağı) bir tencereye koyarak,
soğanlar, sarımsaklar, tarçın, kekik, pul kırmızıbiber ve defne
yaprağını ekleyin. Karışımın üstünü 5 cm örtecek kadar da su koyup,
tencereyi orta ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın. Kaynamaya
başladıktan sonra 10 dakika pişirip, ateşi kısın. Yüzeyde biriken
köpükleri kaşıkla alıp attıktan sonra, tencerenin kapağını kapatarak,
barbunyaları yumuşayıncaya kadar (1 -1,5 saat) pişirin. Tencereyi
ateşten alıp, barbunyaları bir süzgeçte süzerek (süzgeçte kalan tarçın
çubuğu şeritleri ve defne yaprağını alıp atın), iyice süzülmeye
bırakın.

Bezelyeleri kaynar suda 15 saniye haşlayıp, süzerek, soğuk su
altında çalkalayın ve kâğıt mutfak havlusu üstünde kurumaya bırakın.

Zeytinyağı ve ayçiçek yağı dışında bütün sos malzemesini blendır
kabına koyup, 15 saniye karıştırın. Yağları ekleyip, pürüzsüz bir kıvam
alıncaya kadar (yaklaşık 15 saniye) karıştırın.

Büyük bir tencerede kavun parçaları, taze soğanlar, domates,
parçaları, dolmalık biber parçaları ve hindi eti şeritlerini
karıştırın. Bezelyeleri ve barbunyaları ekleyip, üstüne sosun yarısını
boşaltarak, hafifçe karıştırın. Yeşil salata yapraklarını bir servis
tabağına dizip, tenceredeki hindili karışımı üstlerine aktarın. Kalan
sosu salataların üstüne gezdirip, servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
BARBUNYA FASULYELİ HİNDİ (ÇİN)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» HİNDİ DOLMASI (AMERİKA

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Çin Yemekleri-
Buraya geçin: