8 kişi için MALZEME :
1 adet hindi palazı (2.5 kg. civarında)
250 gr. bir günlük bayat kabuğu çıkmış ekmek içi
1 su bardağı süt
4 adet golden elma temizlenip zar gibi doğranmış
1/2 çay fincanı dilimlenmiş mantar
2 kahve fincanı kuru üzüm yarım saat ılık suda ıslanıp süzdürülmüş
2 dilim ananas zar gibi doğranmış yoksa kullanma
Hindinin ciğeri ince doğranmış
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
Az karabiber
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 yumurtanın sarısı
10 adet ince kıyılmış arpacık soğan yoksa istemez
2 çay kaşığı ada çayı
1 bağ maydanoz ince kıyılmış
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı rafine yağı
YAPILIŞI :
Ekmeği
süt ile beş altı dakika ıslayınız, elinizle sıkarak sütten çıkarınız,
bir tencereye tereyağını koyup kızdırıp soğan ilâve edip karıştırarak
bir kaç dakika daha kavurup ekmek içine ilâve ediniz
Ağaç bir spatula ile beş altı dakika karıştırarak kavurup ateşten alınız
Rafine yağı ve hindi hariç kalan bütün malzemeyi ilâve edip karıştırınız
Hindinin bacaklarının arasından karnına doldurup karnını bir iğne ile sicimle dikiniz
Hindinin gireceği büyüklükte dibi düz bir tencere yoksa tepsiye hindiyi koyup tuzlayıp biberleyiniz
Üzerine
rafine yağını koyup ortadan hızlı fırında kurutmadan bir saat onbeş
dakika civarında zaman zaman yağından alıp üzerine dökerek kızartıp
fırından çıkarınız
Karnından ekmekli harcı çıkarıp bir servis tabağına koyup üzerine hindiyi dilimleyiniz
Yanında ayrı olarak kumberland sosla yoksa üzerine biraz kızarmış teretağı koyarak servis ediniz.