Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
ETLİ EKMEK DOLMASI (Hollanda) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
ETLİ EKMEK DOLMASI (Hollanda) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
ETLİ EKMEK DOLMASI (Hollanda) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
ETLİ EKMEK DOLMASI (Hollanda) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
ETLİ EKMEK DOLMASI (Hollanda) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
ETLİ EKMEK DOLMASI (Hollanda) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
ETLİ EKMEK DOLMASI (Hollanda) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
ETLİ EKMEK DOLMASI (Hollanda) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
ETLİ EKMEK DOLMASI (Hollanda) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 ETLİ EKMEK DOLMASI (Hollanda)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
ETLİ EKMEK DOLMASI (Hollanda) Left_bar_bleue46737/234235ETLİ EKMEK DOLMASI (Hollanda) Empty_bar_bleue  (46737/234235)

ETLİ EKMEK DOLMASI (Hollanda) Empty
MesajKonu: ETLİ EKMEK DOLMASI (Hollanda)   ETLİ EKMEK DOLMASI (Hollanda) Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 8:03 pm

(vleesbroodjes)

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
10 tane küçük ve yuvarlak sandviç ekmeği,
130 gram tereyağı,
30 gram un,
250 gram kıyma (yarısı koyun, yarısı süt danası olacak)
1 baş soğan,
2 yumurta,
2 bardak süt,
1 bardak et suyu,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
1 çimdik kişniş tozu,
1 çimdik karanfil tozu,
1 çimdik zencefil.

Yapımı: Sandviçleri yanlamasına üstlerine yakın kısımlarından keserek biri ince, biri kalın olmak üzere ikişer dilime ayırın. Sonra iç kısımlarını oyarak çıkarın. Beri yanda 30 gram tereyağını rendelen, miş soğanla birlikte bir tencereye koyarak ateşe oturtun. Soğanlar pembeleşince unla baharatı serpiştirerek katın ve karış, tırarak soğanlı yağa yedirin. Karışımı 5 dakika kadar kavurduktan sonra karıştırmaya ara vermeden sıcak et su. yunu azar azar katarak salçayı birkaç da. kika kadar pişirin. Sonra kıymayla tuzunu ve biberini katıp iyice karıştırın. Karışımı 10 dakika daha pişirdikten sonra ateşten indirin ve ekmeklerin alt dilimlerinin içlerine tepeleme doldurun. Sonra ince dilimleri üzerlerine kapak gibi oturtarak kapatın ve bu ekmek dolmalarını çukur bir kaba dizin.
Beri yanda porselen bir kâsenin içinde yumurtaları sütle ve bir çimdik tuzla iyice çırpın. Sonra çırpılmış olan sütlü yumurtayı sandviç ekmeklerin üzerlerine dökün ve ekmekler karışımı çekip yumuşayıncaya kadar bekleyin.
Kalan tereyağını bir tavaya koyarak ateşe oturtun. Yağ kızdıktan sonra içi doldurulmuş sandviç ekmeklerini una bulayarak tavada kızartın. Kızaranları servis tabağına alın ve sıcak sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
ETLİ EKMEK DOLMASI (Hollanda)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» RİNGALI HOŞGÖR (Hollanda)
» HOLLANDA PATATES YAHNISI
» Peynir Çorbası (Hollanda)
» Hollanda Çorbası
» Hollanda Bisküvisi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Hollanda Yemekleri-
Buraya geçin: