Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
Hollanda Çorbası Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
Hollanda Çorbası Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
Hollanda Çorbası Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
Hollanda Çorbası Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
Hollanda Çorbası Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
Hollanda Çorbası Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
Hollanda Çorbası Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
Hollanda Çorbası Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
Hollanda Çorbası Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 Hollanda Çorbası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
Hollanda Çorbası Left_bar_bleue46737/234235Hollanda Çorbası Empty_bar_bleue  (46737/234235)

Hollanda Çorbası Empty
MesajKonu: Hollanda Çorbası   Hollanda Çorbası Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 8:04 pm

Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 200 gr şehriye, 75 gr kuyrukyağı, 7 bardak et suyu, 4 iri patates, 100 gr kuru fasulye, 1 küçük lahana, 1 baş soğan, 2 havuç, 2 domates, 1 sap kereviz, 2 diş sarmısak, 2-3 sap fesleğen, yarım demet maydanoz, 75 gr rendelenmiş gravyer peyniri, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapılışı: Patateslerin kabuğu soyulduktan sonra ufak parçalar halinde doğranır, soğuk suya atılır. Kabuğu kazınmış havuçlar tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Lahana yaprakları teker teker ayrılıp yıkanır ve ince ince kıyılır. Kuyrukyağı iyice kıyıldıktan sonra bir güvece boşaltılır. Buna ince ince doğranmış sarmısak, fesleğen ve maydanoz katılır; güveç kuvvetli bir ateşe konur. Tahta kaşıkla karıştırılarak kuyrukyağı eritilir. Diğer taraftan bir tencereye zeytinyağı ile rendelenmiş soğan konur. Kuvvetli ateşte soğan tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulur. Soğanlar kavrulunca kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalar halinde doğranmış domates içine katılır. Bir gece önceden soğuk suda ıslatılmış kurufasulye suyu süzüldükten sonra ilave edilir ve tencerenin kapağı örtülüp beş dakika pişmeye bırakılır. Bu süre sonunda suyu süzülmüş patates, havuç, ince ince kıyılmış kereviz ve lahana katılır. 7 bardak kadar et suyu da ilave edildikten sonra tencerenin ağzı kapatılıp kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca bunlar olduğu gibi güveçteki kuyrukyağlı karışımın içine konur ve çok hafif ateşte pişmeye bırakılır. Güveç ateşten indirilmeden 15 dakika önce şehriye katılır; tuzu, biberi serpilir. Çorba ateşten indirildikten sonra içine rendelenmiş peynir konur ve güveç sofraya götürülüp sıcak sıcak servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
Hollanda Çorbası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Peynir Çorbası (Hollanda)
» Hollanda Bisküvisi
» FINDIKLI HOLLANDA BİSKÜVİSİ
» Ton Balıklı Salata (Hollanda)
» RİNGALI HOŞGÖR (Hollanda)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Hollanda Yemekleri-
Buraya geçin: