500 g tavuk göğsü (haşlanıp, didilmiş)
1 limonun suyu
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 tatlı kaşığı toz hardal
2 tatlı kaşığı sirke
1 diş sarımsak (ince Kıyılmış)
2 çorba kaşığı cevizyağı (ya da ayçiçek yağı)
1 salatalık (kabuğu soyulup, ortadan boylamasına 2'ye kesilerek, çekirdekleri temizlendikten sonra, doğranmış)
250 g kestane (kaynar suda haşlanıp, kabukları ve kahverengi iç zarları soyulduktan sonra, doğranmış; isteğe bağlı)
125 g sultani bezelye (kılçıkları ayıklanıp, ince kıyılmış)
250 g taze bambu filizi (doğranıp, kaynar suda 1 dakika haşlandıktan
sonra süzdürülmüş; ya da konserve bambu filizi [doğranıp, kaynar suda
70 saniye haşlandıktan sonra, süzdürülmüş] isteğe bağlı)
1 iri yeşil salata (yaprakları ayıklanıp, yıkanmış ve süzdürüldükten sonra, kurutulmuş)
2 çorba kaşığı sivribiber (doğranmış)
Bir salata kâsesine göğüs eti, limon suyu, tuzun yarısı ve
karabiberin yarısını koyup, karıştırdıktan sonra, buzdolabına kaldırın.
Sosu hazırlamak için, hardalı bir kaba koyup, sirke ve sarımsak
sürekli çırparak ekleyin. Karışımı bir kenarda 5 dakika beklettikten
sonra, cevizyağını (ya da ayçiçek yağını), kalan tuzu ve kalan
karabiberi katıp, karıştırarak, bir kenara bırakın.
Buzdolabındaki salata kâsesini alıp, içindeki göğüs etli karışıma
salatalıklar, bambu filizleri (isteğe bağlı), kestaneler, sultani
bezelyeler ve sivribiberleri ekleyip, iyice karıştırın. Sosu salatanın
üstüne döküp, hafifçe karıştırdıktan sonra, kâseyi yeniden buzdolabına
kaldırarak, 30 dakika bekletin.
Yeşil salata yapraklarını 6 düz tabağa döşeyin. Buzdolabındaki
kâseyi alıp, salatayı kaşıkla yeşil salata yapraklarının üstüne
bölüştürdükten sonra, bekletmeden servis yapın.