500 g beyaz etli (iri kuşbaşı doğranmış)
3 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı pirinç sirkesi
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 kepekli ekmek dilimi
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağı balık suyu
1 havuç (kazınıp, ince şeritler halinde doğranmış)
3 taze soğan (ayıklanıp, yaklaşık 5 cm boyunda kesildikten sonra, ince şeritler halinde doğranmış)
Soya sosu, sirke ve sarmısağı bir salata kâsesinde karıştırın.
Balıkları ekleyip, hafifçe altüst ederek her yanlarını karışıma
buladıktan sonra, kâseyi buzdolabında 20 dakika bekletin (ara sıra,
balıkları karıştırın).
Kepekli ekmek dilimini % 100 ısıtılmış fırında 2 dakika bekletip,
fırından çıkarın ve birkaç dakika beklettikten sonra, plastik bir
torbaya koyarak, oklavayla ufalayın.
Mısır nişastasını bir kâsede balık suyunun 1 çorba kaşığıyla
karıştırın. Buzdolabındaki kâseyi alıp, balıkları delikli kepçeyle bir
tabağa çıkarın. Kâsede kalan marinadı tel süzgeçten ateşe dayanıklı bir
cam kaba süzün.
Balık suyunun 2 çorba kaşığını ayırıp, kalanını ve mısır nişastalı
karışımı, cam kaptaki süzülmüş marinada karıştırın. Kabı % 100
ısıtılmış fırına verip, içindeki sosu 3 dakika pişirin. Kabı fırından
alıp, sosu pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırptıktan sonra bir
kenara bırakın.
Balıkların bir yanlarını ekmekiçine bulayıp, öbür yanları alta
gelecek biçimde seramik bir tabağa dizin. Üstlerine ayırmış olduğunuz 2
çorba kaşığı balık suyunu döküp, tabağın üstünü plastik filmle örterek,
% 100 ısıtılmış fırına verin ve balıkları 3 dakika pişirin. Tabağı
fırından alıp, balıkları, pişmeyenleri tabağın kenarlarına gelecek
biçimde yeniden yerleştirin.
Havuç ve taze soğan şeritlerini karıştırarak sosa ekleyip, soslu
sebze şeritlerini bir kaşıkla tabaktaki balıkların çevresine
yerleştirin. Tabağı yeniden plastikfilmle sarıp, % 70 ısıtılmış fırına
vererek, balıkları 2 dakika daha pişirin. Tabağı fırından alıp, üstü
plastikfilmle örtülü olarak bir kenarda 2 dakika beklettikten sonra,
plastik filmi çıkarıp atarak, sebzeli balıkları tabağında servis yapın.