Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
TATLI EKŞİ BALIK YAHNİSİ (MİKRODALGA) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
TATLI EKŞİ BALIK YAHNİSİ (MİKRODALGA) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
TATLI EKŞİ BALIK YAHNİSİ (MİKRODALGA) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
TATLI EKŞİ BALIK YAHNİSİ (MİKRODALGA) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
TATLI EKŞİ BALIK YAHNİSİ (MİKRODALGA) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
TATLI EKŞİ BALIK YAHNİSİ (MİKRODALGA) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
TATLI EKŞİ BALIK YAHNİSİ (MİKRODALGA) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
TATLI EKŞİ BALIK YAHNİSİ (MİKRODALGA) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
TATLI EKŞİ BALIK YAHNİSİ (MİKRODALGA) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 TATLI EKŞİ BALIK YAHNİSİ (MİKRODALGA)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
TATLI EKŞİ BALIK YAHNİSİ (MİKRODALGA) Left_bar_bleue46737/234235TATLI EKŞİ BALIK YAHNİSİ (MİKRODALGA) Empty_bar_bleue  (46737/234235)

TATLI EKŞİ BALIK YAHNİSİ (MİKRODALGA) Empty
MesajKonu: TATLI EKŞİ BALIK YAHNİSİ (MİKRODALGA)   TATLI EKŞİ BALIK YAHNİSİ (MİKRODALGA) Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 9:36 pm

2 havuç (kazınıp, ince şeritler halinde kesilmiş)

4 taze soğan (ayıklanıp, yaklaşık 1 cm boyunda kesilmiş)

1 çorba kaşığı zencefil (ince kıyılmış; isteğe bağlı)

1/2 tatlı kaşığı susam yağı

2 su bardağı balık suyu

1 çorba kaşığı tozşeker

2 çorba kaşığı mısır nişastası (3 çorba kaşığı suda eritilmiş)

2 çorba kaşığı sirke (tercihen pirinç sirkesi)

1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber

1/2 tatlı kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı soya sosu

4 mantar (yıkanıp kurulandıktan sonra doğranmış)

500 g beyaz etli balık filetosu (kuşbaşı doğranmış)

125 g sultani bezelye (kılçıkları ayıklanmış)

75 g bambu filizi (bulabilirseniz)

30. g erişte (2 su bardağı sıcak suda 10 dakika bekletildikten sonra süzdürülüp, yaklaşık 5 cm boyunda kesilmiş; isteğe bağlı)



Küçük bir kâseye pul kırmızıbiber ve sirkeyi koyup, karıştırarak koyuca
bir sos haline getirin. Havuçlar, taze soğanlar, zencefil (isteğe
bağlı) ve susam yağını ateşe dayanıklı bir tencereye koyup, tencerenin
kapağını kapatın ve % 50 ısıtılmış fırına verip, malzemeyi 3 dakika
pişirin. Balık suyu, tozşeker, erimiş mısır nişastası, sirke, kâsedeki
biberli sos, soya sosu ve mantarları ekleyip, tencerenin kapağını
kapatarak, karışımı % 100 ısıtılmış fırında 3 dakika pişirin.

Kuşbaşı doğranmış balıkları ateşe dayanıklı bir fırın tepsisine
tek kat halinde dizip, üstlerine bezelyeler, bambu filizleri (isteğe
bağlı) ve erişteyi serpiştirin. Tencereyi fırından alıp, içindeki
karışımı tepsideki balık parçalarının üstüne boşaltın ve tepsiyi % 100
ısıtılmış fırına vererek, yahniyi 2 dakika pişirin. Tepsiyi olduğu
yerde yarı yarıya çevirip, üstünü örterek, % 100 ısıtılmış fırında 2
dakika daha pişirin. Tepsiyi fırından.alıp, yahniyi 4 çorba tabağına
bölüştürerek, servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
TATLI EKŞİ BALIK YAHNİSİ (MİKRODALGA)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SEBZELİ BALIK (MİKRODALGA)
» Tatlı ve Ekşi Et
» BALIK KÖFTELİ ACI TATLI ÇİN ÇORBASI
» TATLI VE EKŞİ SOSLU DANA (ÇİN)
» TATLI VE EKŞİ SİNCAP BALIĞI (ÇİN)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Çin Yemekleri-
Buraya geçin: