Malzemeler: 250 gram et, 100 gram
yer elması, 5 gram soya sosu, 10 gram lezzet tuzu, 1.5 gram tuz, 25
gram sirke, 30 gram toz şeker, 5 gram soğan, 5 gram zencefil, 50 gram
yağ, 5 gram nişasta ve 1 yumurta.
Hazırlanışı :
1) Eti iyice yıkadıktan sonra kalınlığı 0.2, uzunluğu 3 ve eni
1.5 santim olacak şekilde keselim. Sonra üzerine 0.5 gram tuz, 3 gram
pirinç şarabı, 1 yumurta ve 2 gram nişasta ekleyip karıştıralım.
2) Yer elmasını kalınlığı yaklaşık 0.2 santim olacak şekilde yuvarlak parçalar halinde keselim. Soğan ve zencefili kıyalım.
3) Kıyma haline getirilmiş soğan ve zencefil ile soya sosu,
pirinç şarabı, tuz, toz şeker, sirke ve nişastayı küçük bir kâsede
karıştırarak sos haline getirelim.
4) Tencereyi ateşin üstüne koyarak içene biraz yağ koyalım. Yağ
kızınca et parçalarını atıp kavuralım. Ardından yer elmasını ekleyip
kavurmaya devam edelim. Sonra üzerine hazırladığımız sosu döküp
kavurmaya devam edelim. Suyu çekince servis tabağına alarak sıcak sıcak
servis yapalım. Afiyet olsun.