Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
TATLI EKŞİ SOSLU DÖRT MEVSİM MANTISI (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
TATLI EKŞİ SOSLU DÖRT MEVSİM MANTISI (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
TATLI EKŞİ SOSLU DÖRT MEVSİM MANTISI (ÇİN) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
TATLI EKŞİ SOSLU DÖRT MEVSİM MANTISI (ÇİN) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
TATLI EKŞİ SOSLU DÖRT MEVSİM MANTISI (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
TATLI EKŞİ SOSLU DÖRT MEVSİM MANTISI (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
TATLI EKŞİ SOSLU DÖRT MEVSİM MANTISI (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
TATLI EKŞİ SOSLU DÖRT MEVSİM MANTISI (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
TATLI EKŞİ SOSLU DÖRT MEVSİM MANTISI (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 TATLI EKŞİ SOSLU DÖRT MEVSİM MANTISI (ÇİN)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
TATLI EKŞİ SOSLU DÖRT MEVSİM MANTISI (ÇİN) Left_bar_bleue46737/234235TATLI EKŞİ SOSLU DÖRT MEVSİM MANTISI (ÇİN) Empty_bar_bleue  (46737/234235)

TATLI EKŞİ SOSLU DÖRT MEVSİM MANTISI (ÇİN) Empty
MesajKonu: TATLI EKŞİ SOSLU DÖRT MEVSİM MANTISI (ÇİN)   TATLI EKŞİ SOSLU DÖRT MEVSİM MANTISI (ÇİN) Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 9:20 pm

175 g Çin mantısı hamuru daireler halinde kesilmiş)

175 g kuzu kıyması (bütün yağları alınmış etten, kalın çekilmiş)

1 çorba kaşığı sirke

2 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi (isteğe bağlı)

1 diş sarımsak (çok ince kıyılmış)

3 taze soğan (ayıklanıp, çok ince doğranmış)

1 orta boy havuç (kazınıp, rendelenmiş)

2 tatlı kaşığı soya sosu (ya da soyu)

1/2 tatlı kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

2 tatlı kaşığı kişniş (ya da maydanoz;, çok ince kıyılmış)

1 küçük taze patates (haşlanıp, kabuğu soyulduktan sonra, iri zar biçiminde kesilmiş)

2 kurutulmuş siyah Çin mantarı (çok sıcak suda 20 dakika bekletildikten
sonra, süzdürülüp, iri zar biçiminde doğranmış; ya da zar biçiminde
doğranıp, 1 çorba kaşığı ayçiçek yağında 3 dakika sote edilmiş 2 orta
boy mantar)

1/2 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, zar biçiminde doğranmış)

2 çorba kaşığı iç bezelye

Tatlı - ekşi sos:

18 cl. (3/4 su bardağı) portakal suyu (harlı ateş üstünde, 3 çorba kaşığı kalıncaya kadar çektirilmiş)

4 çorba kaşığı tuzsuz tavuk suyu

2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

2 çorba kaşığı sirke (tercihen pirinç sirkesi)

1 çorba kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı salça

2 tatlı kaşığı mısır nişastası



Küçük bir tencereye bütün sos malzemesini koyup, mısır nişastası
iyice eriyinceye kadar karıştırın. Tencereyi orta ateşe oturtup,
sürekli karıştırarak sosu koyulaşıncaya kadar pişirdikten sonra,
tencereyi ateşten alın ve bir kenara bırakın.

Harcı hazırlamak için bir salata kâsesinde kıyma, sirke, zencefil
rendesi (isteğe bağlı), sarmısak, taze soğanlar, havuç rendesi, soya
sosu, limon suyu, kişniş (ya da maydanoz) ve 3 çorba kaşığı suyu iyice
karıştırın. Daire biçiminde hamurların her birinin ortasına 1'er tatlı
kaşığı harç koyup, dört yapraklı yonca biçimi verdikten sonra, 4
boşluğun her birini ayrı bir sebzeyle (Çin mantarı [ya da mantar]; taze
patates; kırmızı dolmalık biber; bezelye) süsleyin.

Bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, tencereyi harlı ateşe
oturtarak, suyu bir taşım kaynamaya bırakın. Bu arada bir delikli
buğulama kabına, aldığı kadar dört mevsim mantısını yan yana
yerleştirin (birbirlerine değmemelidirler). Tenceredeki su kaynayınca,
delikli buğulama kabını içine yerleştirip, tencerenin kapağını
kapatarak, mantıları buharda 8 dakika pişirin.

Sonra buğulama kabını çıkarıp, mantıları ısıtılmış bir
servistabağına çıkararak, tabağı alüminyum folyoyla örtün ve sıcak
kalmalarını (sözgelimi ılık fırına yerleştirerek) sağlayın. Kalan
mantıları da aynı biçimde pişirirken, sos tenceresini orta ateşe
oturtup, sosu ısıtın. Pişen mantıları servis tabağındaki öbür
mantıların yanına aktarıp, sosu bir kâseye boşaltarak, mantıların
yanında servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
TATLI EKŞİ SOSLU DÖRT MEVSİM MANTISI (ÇİN)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TATLI VE EKŞİ SOSLU DANA (ÇİN)
» TATLI EKŞİ SOSLU KUZU BİFTEĞİ (ÇİN)
» Tatlı ve Ekşi Et
» TATLI VE EKŞİ SİNCAP BALIĞI (ÇİN)
» ACI EKŞİ SOSLU SEBZELİ PİSİ BALIĞI FİLETOSU (ÇİN)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Çin Yemekleri-
Buraya geçin: