Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
TATLI EKŞİ SOSLU KUZU BİFTEĞİ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
TATLI EKŞİ SOSLU KUZU BİFTEĞİ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
TATLI EKŞİ SOSLU KUZU BİFTEĞİ (ÇİN) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
TATLI EKŞİ SOSLU KUZU BİFTEĞİ (ÇİN) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
TATLI EKŞİ SOSLU KUZU BİFTEĞİ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
TATLI EKŞİ SOSLU KUZU BİFTEĞİ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
TATLI EKŞİ SOSLU KUZU BİFTEĞİ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
TATLI EKŞİ SOSLU KUZU BİFTEĞİ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
TATLI EKŞİ SOSLU KUZU BİFTEĞİ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 TATLI EKŞİ SOSLU KUZU BİFTEĞİ (ÇİN)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
TATLI EKŞİ SOSLU KUZU BİFTEĞİ (ÇİN) Left_bar_bleue46737/234235TATLI EKŞİ SOSLU KUZU BİFTEĞİ (ÇİN) Empty_bar_bleue  (46737/234235)

TATLI EKŞİ SOSLU KUZU BİFTEĞİ (ÇİN) Empty
MesajKonu: TATLI EKŞİ SOSLU KUZU BİFTEĞİ (ÇİN)   TATLI EKŞİ SOSLU KUZU BİFTEĞİ (ÇİN) Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 9:30 pm

8 dilim yağsız kuzu eti (but tarafından, her biri yaklaşık 60 g, bütün yağları alınıp, hafifçe dövülmüş)

20 arpacık soğanı (kabukları soyulmuş)

20 g (1 1/2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı

2 tatlı kaşığı süzme bal

1/2 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

bir tutam taze soğan (süsleme için; kıyılmış)

Tatlı-ekşi sos:

200 g havuç (küçük boy)

4 çorba kaşığı soğan (ince doğranmış)

60 cl (2 1/2 su bardağı) tuzsuz esmer et suyu

1 tatlı kaşığı süzme bal



Sosun malzemesini hazırlamak için havuçların yarısını 6 cm uzunluğunda,
3 mm kalınlığında çubuklar halinde kesin. Geri kalan havuçları kabaca
doğrayın. Havuç çubuklarını kaynar suda 1 dakika haşlayıp süzdükten
sonra, akar su altında çalkalayarak süzülmeye bırakın. Fırınınızı
130°C'a ısıtın. Tereyağının 15 g'ını (1 çorba kaşığını) kalın dipli bir
tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, arpacık soğanlarını
yumuşayıncaya ve altın sarısı bir renk alıncaya kadar (4 - 5 dakika)
sote edin. Balı ekleyip, ateşin altını açarak tavadaki karışımı
kaynatın ve sürekli karıştırarak, şurup kıvamını alıncaya kadar
pişirin. Tavayı ateşten alıp arpacık soğanlarını delikli kaşıkla bir
fırın kabına çıkararak (pişme suyunu saklayın), kabı fırına
yerleştirin.

Kuzu etlerinin her iki yanlarına tuz ve karabiberi serpin. Kalan 1
tatlı kaşığı tereyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı ağır ateşe
oturtarak, tereyağını eritin. Yağ eriyince havuç çubuklarını koyup, 20
saniye sote edin. Delikli kaşıkla havuçları bir tabağa çıkarıp, sıcak
kalmalarını sağlayın.

Tavaya etleri koyup, her iki yanlarını 1 - 2 dakika sote edin.
Sonra tavayı ateşten alıp, etleri birfınn kabına çıkararak, arpacık
soğanlarını üstlerine serpiştirin ve kabı fırına verin.

Bu arada sosu tamamlamak için havuç ve etlerin piştiği tavadaki
yağı atın. Tavayı harlı ateşe oturtup, 1 su bardağı et suyu koyun ve
bir tahta kaşıkla tavanın dibini ara sıra kazıyarak bir taşım kaynatın.
Kaynayınca doğranmış soğanlar ve havuçları katıp, karışımı yarı yarıya
çekinceye kadar kaynatın. Kalan et suyu ve balı katıp, yeniden yarı
yarıya çekinceye kadar kaynatın. Sonra tavayı ateşten alıp, sosu ince
bir tel süzgeçten temiz bir tencereye süzün. Havuç çubuklarını da
tencereye koyup, tencereyi ateşe oturtarak, ısınmaya bırakın.

Kabı fırından alıp, etleri düz tabaklara bölüştürerek, yanlarına
arpacık soğanlarını koyun. Tencereyi de ateşten alıp, sosu üstlerine
dökerek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
TATLI EKŞİ SOSLU KUZU BİFTEĞİ (ÇİN)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TATLI VE EKŞİ SOSLU DANA (ÇİN)
» TATLI EKŞİ SOSLU DÖRT MEVSİM MANTISI (ÇİN)
» Tatlı ve Ekşi Et
» TATLI VE EKŞİ SİNCAP BALIĞI (ÇİN)
» ACI EKŞİ SOSLU SEBZELİ PİSİ BALIĞI FİLETOSU (ÇİN)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Çin Yemekleri-
Buraya geçin: