Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
ZENCEFİLLİ BALIK Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
ZENCEFİLLİ BALIK Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
ZENCEFİLLİ BALIK Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
ZENCEFİLLİ BALIK Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
ZENCEFİLLİ BALIK Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
ZENCEFİLLİ BALIK Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
ZENCEFİLLİ BALIK Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
ZENCEFİLLİ BALIK Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
ZENCEFİLLİ BALIK Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 ZENCEFİLLİ BALIK

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
ZENCEFİLLİ BALIK Left_bar_bleue46737/234235ZENCEFİLLİ BALIK Empty_bar_bleue  (46737/234235)

ZENCEFİLLİ BALIK Empty
MesajKonu: ZENCEFİLLİ BALIK   ZENCEFİLLİ BALIK Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 9:34 pm

600 g beyaz etli balık (ayıklanıp, kuşbaşı doğranmış)

2,5 cm boyunda taze zencefil (kabuğu soyulup ince doğranmış)

1 tatlı kaşığı toz zencefil

500 g siyah Çin fasulyesi (8 saat üstünü örtecek kadar suda bekletilip, süzdürülmüş)

2 soğan (doğranmış)

4 diş sarımsak (2'si dövülmüş, 2'si ince kıyılmış)

1 çubuk tarçın (4 parçaya kırılmış)

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

1/4 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi

2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

1/2 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

3 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)



Siyah Çin fasulyeleri, soğanlar, zencefil, dövülmüş sarımsaklar, tarçın
çubuğu parçaları ve karabiberin yansını bir tencereye koyun.
Fasulyelerin üstlerini 4 cm örtecek kadar su ekleyip, tencereyi orta
ateşe oturtarak, fasulyeleri 10 dakika kaynatın. Su yüzeyinde biriken
köpükleri alıp attıktan sonra, ateşi kısın, tuz ve limon kabuğu
rendesini ekleyerek, fasulyeleri iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık
1,5-2 saat) pişirin.

Fasulyelerin pişme süresinin bitimine yaklaşık 5 dakika kala,
kalın dipli bir tavaya zeytinyağını koyup, tavayı harlı ateşe
oturtarak, yağı kızdırın. Yağ kızınca balıkları koyup, üstlerine kalan
karabiberi serpin. 1 tatlı kaşığı zencefil, kıyılmış sarımsaklar ve
tarçını ekleyip, sık sık karıştırarak, kuşbaşı balık etlerini 3 dakika
pişirin. Limon suyunu ekleyip, sık sık karıştırarak, pişirmeyi
sürdürün. Taze soğanları ekleyip, karıştırdıktan sonra, tavayı ateşten
alarak, bir kenara bırakın.

Çin fasulyelerinin piştiği tenceredeki tarçın çubuğu parçalarını
delikli kaşıkla alarak, atın. Tencereyi ateşten alıp, fasulyeleri düz
bir servis tabağına döşeyin. Üstlerine balıklı karışımı aktarıp, servis
yapın.



NOT:ÇİN MUTFAĞININ GELENEKSEL YEMEKLERİNDEN OLAN ZENCEFİLLİ BALIK,
BULUNMAYAN SİYAH ÇİN FASULYESİ YERİNE BARBUNYA FASULYESİ, TAZE ZENCEFİL
YERİNE DE TOZ ZENCEFİL KULLANILARAK HAZIRLANABİLİR.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
ZENCEFİLLİ BALIK
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BUHARDA BALIK (ÇİN)
» Güveçte Balık Başı
» SEBZELİ BALIK (MİKRODALGA)
» BALIK KÖFTELİ ACI TATLI ÇİN ÇORBASI
» TATLI EKŞİ BALIK YAHNİSİ (MİKRODALGA)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Çin Yemekleri-
Buraya geçin: