Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
ISPANAKLI PİSİBALIĞI (MİKRODALGA) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
ISPANAKLI PİSİBALIĞI (MİKRODALGA) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
ISPANAKLI PİSİBALIĞI (MİKRODALGA) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
ISPANAKLI PİSİBALIĞI (MİKRODALGA) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
ISPANAKLI PİSİBALIĞI (MİKRODALGA) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
ISPANAKLI PİSİBALIĞI (MİKRODALGA) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
ISPANAKLI PİSİBALIĞI (MİKRODALGA) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
ISPANAKLI PİSİBALIĞI (MİKRODALGA) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
ISPANAKLI PİSİBALIĞI (MİKRODALGA) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 ISPANAKLI PİSİBALIĞI (MİKRODALGA)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
ISPANAKLI PİSİBALIĞI (MİKRODALGA) Left_bar_bleue46737/234235ISPANAKLI PİSİBALIĞI (MİKRODALGA) Empty_bar_bleue  (46737/234235)

ISPANAKLI PİSİBALIĞI (MİKRODALGA) Empty
MesajKonu: ISPANAKLI PİSİBALIĞI (MİKRODALGA)   ISPANAKLI PİSİBALIĞI (MİKRODALGA) Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 9:33 pm

500 g pisibalığı (8 eşit parçaya kesilmiş)

100 g pirinç

1 1/2 su bardağı domates suyu (taze sıkılmış)

1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu

1/4 tatlı kaşığı tuz

250 g ıspanak

bir tutam beyazbiber

1 çorba kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı balık suyu

2 çorba kaşığı soya sosu

2 çorba kaşığı pirinç sirkesi

4-5 damla acıbiber sosu (ya da Tabasco)

2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)



Harcı hazırlamak için pirinç, domates suyu, rezene tohumları ve tuzu 1
litrelik (4 su bardağı) bir ateşe dayanıklı kapta karıştırın. Kabı
plastik filmle örtüp, % 100 ısıtılmışfırına vererek, harcı 12 dakika
pişirin. Kabı fırından alıp, üstü örtülü olarak bir kenara bırakın.

Ispanakları yıkayıp, saplarını keserek, suyunu süzdürmeden 2
litrelik ateşe dayanıklı bir kaba koyun. Kabın üstünü plastikfilmle
örtüp, % 100 ısıtılmıış fırına vererek, ıspanakları 3 dakika pişirin.
Kabı fırından alıp, üstünü açarak, bir kenarda soğumaya bırakın.

Balık parçalarını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak
havlusuyla kurulayın. Sonra koyu renkli yanları üste gelecek biçimde
mutfak tezgâhına yan yana dizip, üstlerine beyazbiberi serpin. Ateşe
dayanıklı tabağın'üstündeki plastikfilmi alıp, tabaktaki pirinçli harcı
bir kaşıkla balık parçalarının üstüne ince bir tabaka halinde döşeyin.
Pişmiş ıspanaklardan da ikinci birtabaka döşeyip, her balık parçasını
harç ve ıspanak tabakaları içte kalacak biçimde sararak, rulo haline
getirin.

Mısır nişastasını küçük bir kâsede 2 çorba kaşığı balık suyuyla
karıştırıp, ıspanakları pişirmiş olduğunuz kaba geri kalan balık suyu,
balık suyu - nişasta karışımı, soya sosu, sirke ve acıbiber sosunu (ya
da Tabasco'yu) koyarak karıştırın. Kabı % 100 ısıtılmış fırına verip,
karışımı 3 dakika pişirin. Kabı ateşten alıp, içinde kalan sosu
pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çatalla çırptıktan sonra, balık
rulolarını, bitişme yerleri alta gelecek biçimde (birbirlerine
dokunmamalıdırlar) sosun üstüne yerleştirin. Kabın üstünü plastik
filmle örtüp, % 100 ısıtılmış fırına vererek, ruloları 6 dakika
pişirin. Tabağı fırından alıp, üstü örtülü olarak bir kenarda 3 dakika
kadar beklettikten sonra, üstündeki plastik filmi atın. Balık
rulolarını delikli kaşıkla bir tabağa çıkarıp, kapta kalan sosu
üstlerine boşaltın. Üstlerine maydanozları serpiştirip! servis yapın.



Not: Bu tarifte istenirse, pisibalığı yerine dilbalığı kullanılabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
ISPANAKLI PİSİBALIĞI (MİKRODALGA)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SEBZELİ BALIK (MİKRODALGA)
» TATLI EKŞİ BALIK YAHNİSİ (MİKRODALGA)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Çin Yemekleri-
Buraya geçin: