1 mezit balığı (yaklaşık 1,5 kg; temizlenmiş)
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
bir tutam tuz
5 cm boyunda taze zencefil (ince şeritler halinde kesilmiş; isteğe bağlı)
4 taze soğan (ayıklanıp, 5 cm boyunda kesilmiş)
1/2 demet maydanozun yaprakları
2 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı süzme bal
1 çorba kaşığı sirke
V4 tatlı kaşığı tozşeker
Mısır nişastası ve tuzu az bir su ile küçük bir kâsede karıştırın.
Balığı soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan
sonra, her iki yüzüne bıçakla çaprazlamasına 4 ya da 5 yarık açın.
Açtığınız bu yarıkların içine ve dışına karışımı yedirerek sürüp,
balığı alüminyum folyoya sarın ve (bir kenarda en az 15 dakika
bekletin.
Önce fırınınızı 230 °C'a ısıtın. Balığı paketlediğiniz alüminyum
folyoyu açıp, yarıkların içine ince bir zencefil parçası (isteğe bağlı)
ile birer parça taze soğan yerleştirin. Kalan zencefil (isteğe bağlı)
ve taze soğanları balığın karın boşluğuna doldurun.
Bir kâsede soya sosu, bal, sirke ve tozşekeri karıştırıp, balığın
üstüne dökün. Alüminyum folyoyu yeniden balığın üstüne katlayıp,
kenarlarını kıvırarak paket yapın.
Folyo paketini fırın tepsisine koyup, tepsiyi fırına vererek,
balığı yaklaşık 25 dakika pişirin (paket açılarak bir çatal
batırıldığında, eti saydamlığını yitirmiş olmalıdır). Tepsiyi fırından
alıp, alüminyum folyoyu açarak, balığı 6 parçaya kesin ve parçaları
birer servis tabağına aktarın. Alüminyum folyo içinde kalan pişme
suyunu üstlerine boşaltıp, bekletmeden servis yapın.