Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
FIRINDA ÇİN BÖREĞİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
FIRINDA ÇİN BÖREĞİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
FIRINDA ÇİN BÖREĞİ Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
FIRINDA ÇİN BÖREĞİ Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
FIRINDA ÇİN BÖREĞİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
FIRINDA ÇİN BÖREĞİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
FIRINDA ÇİN BÖREĞİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
FIRINDA ÇİN BÖREĞİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
FIRINDA ÇİN BÖREĞİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 FIRINDA ÇİN BÖREĞİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
FIRINDA ÇİN BÖREĞİ Left_bar_bleue46737/234235FIRINDA ÇİN BÖREĞİ Empty_bar_bleue  (46737/234235)

FIRINDA ÇİN BÖREĞİ Empty
MesajKonu: FIRINDA ÇİN BÖREĞİ   FIRINDA ÇİN BÖREĞİ Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 9:42 pm

Malzeme

- 3 adet yufka

- 6 yemek kaşığı sıvı Sana

- Harcı için:

- 4 yemek kaşığı pırasa

- 4 adet taze soğan

- 1 adet havuç

- 1 adet kabak

- 2 adet çarliston biber

- 1 adet kuru soğan

- 1 çay kaşığı köri

- 1 adet kuru soğan

- 1 çay kaşığı zerdeçal

- Tuz ve karabiber

- Soya sos (üzerine)



Hazırlanışı

Kuru soğanı piyazlık doğrayınız.

Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, ince ince doğrayınız.

Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kıyınız.

Pırasaları ayıklayıp, önce ortadan ikiye kesiniz. Daha sonra kibrit çöpü uzunluğunda parçalar halinde kıyınız.

Havuç ve kabağın kabuğunu kazıyıp, rendeleyiniz.

Yayvan bir tencerede Sıvı Sana'yı kızdırıp, içine piyazlık doğranmış
kuru soğanları ilave edip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar
kavurunuz.

Kuru soğanlar renk alınca içine doğranmış taze soğan ve çarliston biberleri ekleyip, 5 dakika sebzeleri birlikte kavurunuz.

Daha sonra sebzelerin içine köriyi, zerdeçalı ve kibrit çöpü
şeklinde doğranmış pırasaları ilave edip, körinin kokusu çıkana kadar
sote ediniz.

En son olarak içine rendelenmiş havuç ve kabakları, tuz ve karabiberi ekleyip, kavurunuz.

Pişen harcı soğuması için yayvan bir tabağa alınız.

Yufkaları üst üste koyup, dört eşit parçaya bölünüz.

Oluşan üçgen yufka dilimlerini üst üste koyduktan sonra,her kat
yufkayı bir fırça yardımı ile küçük bir kâseye aldığınız Sıvı Sana ile
yağlayınız.

Yufkanın geniş tarafına soğuttuğunuz harçtan koyup, mektup zarfı şeklinde sarıp, Sıvı Sana ile yağladığınız tepsiye diziniz.

Önceden 175 derece de ısıtılmış fırında, böreklerin üzerleri kızarana kadar pişiriniz.

Servis tabağına aldığınız börekleri, sıcak olarak, soya sos ile birlikte servis ediniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
FIRINDA ÇİN BÖREĞİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» FIRINDA MEZİT (ÇİN)
» ERİŞTELİ ÇİN BÖREĞİ
» TAVUKLU ÇİN BÖREĞİ
» BALIKLI ÇİN BÖREĞİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Çin Yemekleri-
Buraya geçin: