Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
TAVUKLU ÇİN BÖREĞİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
TAVUKLU ÇİN BÖREĞİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
TAVUKLU ÇİN BÖREĞİ Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
TAVUKLU ÇİN BÖREĞİ Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
TAVUKLU ÇİN BÖREĞİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
TAVUKLU ÇİN BÖREĞİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
TAVUKLU ÇİN BÖREĞİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
TAVUKLU ÇİN BÖREĞİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
TAVUKLU ÇİN BÖREĞİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 TAVUKLU ÇİN BÖREĞİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
TAVUKLU ÇİN BÖREĞİ Left_bar_bleue46737/234235TAVUKLU ÇİN BÖREĞİ Empty_bar_bleue  (46737/234235)

TAVUKLU ÇİN BÖREĞİ Empty
MesajKonu: TAVUKLU ÇİN BÖREĞİ   TAVUKLU ÇİN BÖREĞİ Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 9:23 pm

250 g sert un

4 çorba kaşığı ayçiçek yağı

Tavuklu harç:

350 g haşlanmış didilmiş tavuk göğüs eti

4 kurutulmuş Çin mantarı (çok sıcak suda 20 dakika bekletildikten
sonra, süzdürülüp doğranmış: ya da ince doğranıp, 2 çorba kaşığı
ayçiçek yağında 3 dakika sote edilmiş 50 g mantar)

4 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)

1 çorba kaşığı taze zencefil (ince doğranmış; isteğe bağlı)

2 tatlı kaşığı sarımsak (ince kıyılmış)

2 tatlı kaşığı soya sosu

1 tatlı kaşığı sirke

1/2 tatlı kaşığı susamyağı

birkaç damla acıbiber sosu (ya da Tobasco sosu)

Sosu:

2 çorba kaşığı soya sosu

2 çorba kaşığı sirke (tercihen pirinç sirkesi)

1/2 tatlı kaşığı susamyağı

1/2 tatlı kaşığı tozşeker

2 tatlı kaşığı taze zencefil (ince doğranmış, isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı sarımsak (ince kıyılmış)

birkaç damla acıbiber sosu (ya da Tobasco sosu)

1 tatlı kaşığı taze soğan (ince doğranmış)



Malzemesi ile hamuru hazırlayıp, dinlenmeye bırakın. Bu arada,
bütün harç malzemesini bir salata kâsesine koyup, iyice karıştırdıktan
sonra, kâsenin üstünü plastik filmle örterek buzdolabına kaldırın.

Bütün sos malzemesini bir kâsede iyice karıştırıp, bir kenara
bırakın. Hamuru küçük daireler halinde açıp, daireleri harçla
doldurarak, Uzakdoğu böreği biçimi verin (elma dlimi şeklinde)
(istenirse, börekler önceden hazırlanıp, hafifçe unlanmış bir tepsiye
yerleştirilerek, üstleri plastik filmle örtüldükten sonra, buzdolabında
saklanabilir).

Ayçiçek yağının 2 çorba kaşığını kalın dipli bir tavaya koyup,
tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın. Yağ kızınca böreklerin
yarısını, birbirlerine değmemelerine dikkat ederek tavaya koyup, ateşi
biraz kısarak, börekleri orta ateşte altları altın sarısı bir renk
alıncaya kadar pişirin. Tavaya böreklerin yarı yüksekliğinde su
ekleyip; üstünü örterek, börekleri, bütün suyu çekinceye kadar (8-10
dakika) pişirin. Börekleri delikli kaşıkla mutfak, havlusu üstüne
çıkarıp, süzdürdükten sonra, ısıtılmış bir servis tabağına aktarın.
Kalan börekleri kalan ayçiçek yağıyla aynı biçimde pişirerek, servis
tabağına çıkardıktan sonra, yanlarında kâsedeki sosla servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
TAVUKLU ÇİN BÖREĞİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BALIKLI ÇİN BÖREĞİ
» ERİŞTELİ ÇİN BÖREĞİ
» FIRINDA ÇİN BÖREĞİ
» TAVUKLU SEBZELİ ÇİN MAKARNASI
» TAVUKLU PİRİNÇ ERİŞTESİ (ÇİN)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Çin Yemekleri-
Buraya geçin: