Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
TAVUKLU PİRİNÇ ERİŞTESİ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
TAVUKLU PİRİNÇ ERİŞTESİ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
TAVUKLU PİRİNÇ ERİŞTESİ (ÇİN) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
TAVUKLU PİRİNÇ ERİŞTESİ (ÇİN) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
TAVUKLU PİRİNÇ ERİŞTESİ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
TAVUKLU PİRİNÇ ERİŞTESİ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
TAVUKLU PİRİNÇ ERİŞTESİ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
TAVUKLU PİRİNÇ ERİŞTESİ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
TAVUKLU PİRİNÇ ERİŞTESİ (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 TAVUKLU PİRİNÇ ERİŞTESİ (ÇİN)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
TAVUKLU PİRİNÇ ERİŞTESİ (ÇİN) Left_bar_bleue46737/234235TAVUKLU PİRİNÇ ERİŞTESİ (ÇİN) Empty_bar_bleue  (46737/234235)

TAVUKLU PİRİNÇ ERİŞTESİ (ÇİN) Empty
MesajKonu: TAVUKLU PİRİNÇ ERİŞTESİ (ÇİN)   TAVUKLU PİRİNÇ ERİŞTESİ (ÇİN) Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 9:23 pm

350 g pirinç eriştesi (ya da ince spagetti)

350 g tavuk göğsü

1 tatlı kaşığı taze zencefil (çok ince kıyılmış; isteğe bağlı)

1/2 tatlı kaşığı sarmısak (çok ince kıyılmış)

1/2 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

12,5 cl. ( 1/2 su bardağı) hindistancevizi sütü

35 cl. (1 1/2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu

6 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

2 tatlı kaşığı soya sosu (ya da soyu)

2 tatlı kaşığı tatlı biber salçası

2 tatlı kaşığı kişniş

1 iri soğan (2'ye kesilip, ince dilimlenmiş)

1 çarliston biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince doğranmış)

1 1/2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

1 limon (dilimlenmiş; isteğe bağlı)

1 demet suteresi (isteğe bağlı)



Pirinç eriştelerini bir tencereye koyup, üstlerini örtecek kadar sıcak
su boşaltarak, bir kenarda 15 dakika bekletin (ince spagetti
kullanıyorsanız, 3 litre [13 su bardağı] su içinde 7 - 8 dakika
haşlayın). Bu arada, tavuklar, zencefil (isteğe bağlı), sarmısak ve
tuzu, bir kâsede iyice karıştırıp, bir kenara bırakın.

Ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını kalın dipli bir tavaya koyup,
tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın. Yağ kızınca kâsedeki
tavuklu karışımı tavaya boşaltıp (biraz geride durarak, üstünüze yağ
sıçramamasına dikkat edin), sık sık karıştırarak, tavukları hafifçe
(yaklaşık 3 dakika) pişirin. Tavayı ateşten alıp, tavukları delikli
kaşıkla bir tabağa aktarın. Tavanın dibinde kalan yağlı karışımı bir
kâseye boşaltıp, tavayı mutfak havlusuyla iyice temizleyin.

Hindistancevizi sütü, tavuk suyu, limon suyu, soya sosu ve biber
salçasını bir tencerede karıştırıp, tencereyi orta ateşe oturtarak,
karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, bir
kenara bırakın. Kalan ayçiçek yağını temizlediğiniz tavaya koyup,
tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın. Yağ kızınca kişniş ve
soğanları koyup, sık sık karıştırarak, soğanları yumuşayıncaya kadar
(yaklaşık 4 dakika) pişirin. Biber halkalarını ekleyip, sürekli
karıştırarak, 1 dakika pişirin.

Pirinç eriştelerini (ya da spagettileri) süzgeçte süzüp, bir
tavaya koyarak, karıştırın. Tenceredeki hindistancevizi sütlü karışımı
ve ayırdığınız tavukların pişme suyunu ekleyip, ateşi biraz kısarak,
karışımı orta ateşte aşağı yukarı bütün suyunu çekinceye kadar pişirin.
Limon kabuğu rendesini ekleyip, karıştırdıktan sonra, tabaktaki tavuk
etlerini ekleyip, yeniden iyice karıştırın. Tavayı ateşten alıp,
tavuklu pirinç eriştelerini 6 çukur tabağa bölüştürdükten sonra, limon
dilimleri (isteğe bağlı) ve suteresi yapraklarıyla (isteğe bağlı)
süsleyerek, servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
TAVUKLU PİRİNÇ ERİŞTESİ (ÇİN)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TAVUKLU SEBZELİ PİRİNÇ YUFKASI (ÇİN)
» BONFİLELİ ÇİN ERİŞTESİ
» DENİZ ÜRÜNLÜ ÇİN ERİŞTESİ
» SARIMSAKLI PİLİÇLİ ÇİN ERİŞTESİ
» TAVUKLU ÇİN BÖREĞİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Çin Yemekleri-
Buraya geçin: