250 g selofan Çin eriştesi (ya da taze erişte)
2 dilim dana bonfilesi (her biri yaklaşık 125 g bütün yağları alınmış)
1 küçük kırmızı soğan (ortadan 2'ye kesilip, her parça ince doğranmış)
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
4 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
2 tatlı kaşığı taze kişniş (ya da maydanoz; ince kıyılmış)
2 tatlı kaşığı taze nane (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
1/2 tatlı kaşığı sarmısak (ince kıyılmış)
3 çorba kaşığı soya sosu (ya da soyu)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1/2 tatlı kaşığı tozşeker
2 orta boy marul (yıkanıp, yapraklarına ayrılmış)
3 domates (ince dilimlenmiş) nane yaprakları (süsleme için)
Önce fırınınızın ızgarasını yakın. Bonfile dilimlerini fırın
ızgarasının altına yerleştirip, her iki yanlarını ızgara ettikten
(içleri kanlı kalmalıdır) sonra, fırından alarak, bir kenarda soğumaya
bırakın. Soğuyan dilimlerin her birini önce boylamasına 2'ye, sonra da
yarım parçaların her birini 3 mm kalınlığında parçalara kesin ve
kırmızı soğanlarla karıştırarak, bir salata kâsesine koyun.
Bir kâsede limon kabuğu rendesi, limon suyu, kişnişler (ya da
maydanozlar), naneler, pul kırmızıbiber, sarmısak, soya sosu (ya da
soyu), yağ ve tozşekeri karıştırın. Karışımın yarısını salata
kâsesindeki soğan - et karışımının üstüne boşaltıp, iyice
karıştırdıktan sonra, salata kâsesinin üstünü örterek, oda sıcaklığında
30 dakika bekletin.
Selofan erişteleri bir tencereye koyup, üstlerini örtecek kadar
sıcak su boşaltarak, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle
yitimnemelidirler) kadar (10-15 dakika) bir kenarda bekletin (taze
erişte kullanıyorsanız, 2 I [8 su bardağı] su içinde 5 - 6 dakika
haşlayın). Sonra bir süzgeçte süzüp, soğuk su altında çalkalayarak,
iyice süzülmeye bırakın. Süzülen selofan Çin eriştelerini mutfak
havlusu arasında kurulayıp, 15 cm uzunluğunda şeritler halinde keserek
(taze erişte kullanıyorsanız, doğal olarak, kesmeye gerek yoktur), bir
salata kâsesine koyun ve üstlerine ayırdığınız taze otlu karışımı
boşaltın.
6 düz tabağa marul yapraklarını döşeyip, yaprakların bir kenarına
domates dilimlerini birbiri üstüne bindirerek dizin. Domateslerin
yanına selofan erişteleri (ya da erişteleri) bölüştürüp, üstlerine
salata kâsesindeki bonfile parçalarını yerleştirin. Kâsede kalan
kırmızı soğan parçalarını etlerin çevresine bir çiçeğin taçyaprakları
gibi sıkıştırdıktan sonra, tabakları nane yapraklarıyla süsleyerek,
servis yapın.