Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
BONFİLELİ ÇİN ERİŞTESİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
BONFİLELİ ÇİN ERİŞTESİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
BONFİLELİ ÇİN ERİŞTESİ Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
BONFİLELİ ÇİN ERİŞTESİ Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
BONFİLELİ ÇİN ERİŞTESİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
BONFİLELİ ÇİN ERİŞTESİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
BONFİLELİ ÇİN ERİŞTESİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
BONFİLELİ ÇİN ERİŞTESİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
BONFİLELİ ÇİN ERİŞTESİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 BONFİLELİ ÇİN ERİŞTESİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
BONFİLELİ ÇİN ERİŞTESİ Left_bar_bleue46737/234235BONFİLELİ ÇİN ERİŞTESİ Empty_bar_bleue  (46737/234235)

BONFİLELİ ÇİN ERİŞTESİ Empty
MesajKonu: BONFİLELİ ÇİN ERİŞTESİ   BONFİLELİ ÇİN ERİŞTESİ Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 9:24 pm

250 g selofan Çin eriştesi (ya da taze erişte)

2 dilim dana bonfilesi (her biri yaklaşık 125 g bütün yağları alınmış)

1 küçük kırmızı soğan (ortadan 2'ye kesilip, her parça ince doğranmış)

1 limonun kabuğu (rendelenmiş)

4 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

2 tatlı kaşığı taze kişniş (ya da maydanoz; ince kıyılmış)

2 tatlı kaşığı taze nane (ince kıyılmış)

1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber

1/2 tatlı kaşığı sarmısak (ince kıyılmış)

3 çorba kaşığı soya sosu (ya da soyu)

1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1/2 tatlı kaşığı tozşeker

2 orta boy marul (yıkanıp, yapraklarına ayrılmış)

3 domates (ince dilimlenmiş) nane yaprakları (süsleme için)



Önce fırınınızın ızgarasını yakın. Bonfile dilimlerini fırın
ızgarasının altına yerleştirip, her iki yanlarını ızgara ettikten
(içleri kanlı kalmalıdır) sonra, fırından alarak, bir kenarda soğumaya
bırakın. Soğuyan dilimlerin her birini önce boylamasına 2'ye, sonra da
yarım parçaların her birini 3 mm kalınlığında parçalara kesin ve
kırmızı soğanlarla karıştırarak, bir salata kâsesine koyun.

Bir kâsede limon kabuğu rendesi, limon suyu, kişnişler (ya da
maydanozlar), naneler, pul kırmızıbiber, sarmısak, soya sosu (ya da
soyu), yağ ve tozşekeri karıştırın. Karışımın yarısını salata
kâsesindeki soğan - et karışımının üstüne boşaltıp, iyice
karıştırdıktan sonra, salata kâsesinin üstünü örterek, oda sıcaklığında
30 dakika bekletin.

Selofan erişteleri bir tencereye koyup, üstlerini örtecek kadar
sıcak su boşaltarak, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle
yitimnemelidirler) kadar (10-15 dakika) bir kenarda bekletin (taze
erişte kullanıyorsanız, 2 I [8 su bardağı] su içinde 5 - 6 dakika
haşlayın). Sonra bir süzgeçte süzüp, soğuk su altında çalkalayarak,
iyice süzülmeye bırakın. Süzülen selofan Çin eriştelerini mutfak
havlusu arasında kurulayıp, 15 cm uzunluğunda şeritler halinde keserek
(taze erişte kullanıyorsanız, doğal olarak, kesmeye gerek yoktur), bir
salata kâsesine koyun ve üstlerine ayırdığınız taze otlu karışımı
boşaltın.

6 düz tabağa marul yapraklarını döşeyip, yaprakların bir kenarına
domates dilimlerini birbiri üstüne bindirerek dizin. Domateslerin
yanına selofan erişteleri (ya da erişteleri) bölüştürüp, üstlerine
salata kâsesindeki bonfile parçalarını yerleştirin. Kâsede kalan
kırmızı soğan parçalarını etlerin çevresine bir çiçeğin taçyaprakları
gibi sıkıştırdıktan sonra, tabakları nane yapraklarıyla süsleyerek,
servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
BONFİLELİ ÇİN ERİŞTESİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» DENİZ ÜRÜNLÜ ÇİN ERİŞTESİ
» SARIMSAKLI PİLİÇLİ ÇİN ERİŞTESİ
» TAVUKLU PİRİNÇ ERİŞTESİ (ÇİN)
» KUZU ETLİ TAZE SOĞANLI ÇİN ERİŞTESİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Çin Yemekleri-
Buraya geçin: