250 g yumurtalı taze Çin eriştesi (ya da taze erişte)
2 demet taze soğan (ayıklanıp, yıkanmış)
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
250 g kuzu eti (tercihen koldan, bütün yağları alınmış)
4 diş sarımsak (kıyılmış)
25 cl. (1 su bardağı) tuzsuz et suyu
12,5 cl. (1/2 su bardağı) elma sirkesi
1 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 kurutulmuş anason çiçeği
250 g taze patates (kabukları soyulup. dilimlendikten sonra, yıkanmış ve kurulanmış)
2 tatlı kaşığı tuz
Taze soğanların yarısını ince doğrayıp, bir kenara bırakın. Kalın dipli
bir tavayı orta ateşe oturtup, ısıttıktan sonra, ayçiçek yağının 1
çorba kaşığını koyup, yağı da ısıtın. Isınınca kuzu etini koyup, sık
sık altüst ederek, her yanı altın sarısı bir renk alıncaya kadar
kızartın. Sonra delikli kaşıkla 2 litrelik (8 su bardağı) kalın dipli
birtencereye aktarıp, tencereyi bir kenara bırakın. Tavaya sarımsakları
ve doğranmış taze soğanları koyup, sürekli karıştırarak, 3 dakika
pişirin (gerekirse, yapışmamaları için biraz su ekleyin).
Et suyunu soğanlı karışıma ekleyip karıştırarak tavayı ateşten
alarak, bu karışımı, plastik spatulayla tavanın dibini ve kenarlarını
kazıdıktan sonra, kuzu etinin bulunduğu tencereye boşaltın.
Karıştırarak sirke, soya sosu, biber salçası ve kurutulmuş anason
çiçeğini ekleyip, tencereyi harlı ateşe oturtarak, karışımı birtaşım
kaynatın. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, ateşi iyice kısarak,
kuzu etini kısık ateşte 25 dakika pişirin. Sonra kuzu etini altüst
edip, taze patates dilimlerini ekleyerek, tencerenin kapağını yeniden
kapatın ve kuzu etini iyice yumuşayıncaya kadar (20 dakika) pişirmeyi
sürdürün. Pişme süresinin bitimine birkaç dakika kala, başka bir
tencereye 4 litre (17 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe
oturtarak, suyu kaynamaya bırakın.
Öbür tencereyi ateşten alıp, kuzu eti ve patates dilimlerini bir
tabağa çıkarın. Anason çiçeğini de çıkarıp atın (tenceredeki pişme
suyunu saklayın). Kuzu eti elle tutulacak kadar soğuyunca,
parmaklarınızla diderek iri parçalara ayırın. Kalan taze soğanları,
verevine ince parçalar halinde doğrayın. Kalan ayçiçek yağını kalın
dipli bir tavaya koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın.
Yağ kızınca verevine doğradığınız taze soğan parçalarını koyup, sürekli
karıştırarak, 1 dakika pişirin. Kuzu eti parçaları ve patates
dilimlerini ekleyip, 1 dakika daha pişirerek, tavayı ateşten alın ve
sıcak kalmasını sağlayın.
Tenceredeki etin pişme suyunu yeniden orta ateşe oturtup, ısınmaya
bırakın. Öbür tencerede kaynamakta olan suya tuzu serpip, Çin
eriştelerini (ya da erişteleri) koyarak, yumuşayıncaya (ama
diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar pişirin (3 dakika
geçince birini alıp, pişip pişmediğini kontrol edin). Sonra tencereyi
ateşten alıp, erişteleri bir süzgeçte süzerek, öbür tencerede ısınan
pişme suyuna ekleyin ve karıştırın. Tencereyi ateşten alıp, erişteleri
ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, üstlerine tavadaki kuzu etli
karışımı boşaltın ve bekletmeden servis yapın.