Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
Ciğerli Kuzu (Çin) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
Ciğerli Kuzu (Çin) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
Ciğerli Kuzu (Çin) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
Ciğerli Kuzu (Çin) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
Ciğerli Kuzu (Çin) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
Ciğerli Kuzu (Çin) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
Ciğerli Kuzu (Çin) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
Ciğerli Kuzu (Çin) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
Ciğerli Kuzu (Çin) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 Ciğerli Kuzu (Çin)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
Ciğerli Kuzu (Çin) Left_bar_bleue46737/234235Ciğerli Kuzu (Çin) Empty_bar_bleue  (46737/234235)

Ciğerli Kuzu (Çin) Empty
MesajKonu: Ciğerli Kuzu (Çin)   Ciğerli Kuzu (Çin) Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 9:30 pm

175 g yağsız kuzu eti (sırttan; bütün yağları alınıp, ince şeritler halinde kesilmiş)

175 g kuzu ciğeri (zarı alınıp, ince şeritler halinde kesilmiş)

2 tatlı kaşığı soya sosu (ya da şoyu)

2 tatlı kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı susamyağı

1 1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası

1 demet taze soğan

1 diş sarımsak

2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı

1/2 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlenip ince doğranmış)



Kuzu eti ve ciğer şeritlerini ayrı ayrı birer salata kâsesine koyun.
Soya sosu (ya da şoyu), sirke, susamyağı ve mısır nişastasını bir
kâsede karıştırıp, karışımın yarısını et şeritlerinin, yarısını da
ciğer şeritlerinin üstüne dökerek, iyice altüst ettikten sonra, bir
kenarda 15 dakika bekletin.

Taze soğanları soyup, yıkadıktan sonra, 6 cm uzunluğunda parçalar
halinde keserek, beyaz ve yeşil parçaları ayrı ayrı bir kenara bırakın.
Sarımsağı havanda dövün.

Ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe
oturtarak yağı ısıtın. Yağ ısınınca sarımsakları koyup, renkleri
hafifçe dönünceye kadar sürekli karıştırarak kızarttıktan sonra,
delikli spatulayla çıkararak atın. Ateşi açıp, kuzu eti şeritlerini
koyarak, harlı ateşte 15 saniye sote edin. Ciğer şeritlerini ekleyip,
15 saniye sote ettikten sonra, taze soğanların beyaz bölümlerini
ekleyerek, karışımı 15 saniye daha sote edin. Acı sivribiber
parçalarını ekleyip, 15 saniye sote ettikten sonra, taze soğanların
yeşil bölümlerini ekleyerek, 15 saniye sote edin.

Tavayı ateşten alıp, ciğerli kuzuyu ısıtılmış 4 düz tabağa bölüştürerek, servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
Ciğerli Kuzu (Çin)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ÇİN USULÜ KUZU BUDU
» KUZU ETLİ TAZE SOĞANLI ÇİN ERİŞTESİ
» TATLI EKŞİ SOSLU KUZU BİFTEĞİ (ÇİN)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Çin Yemekleri-
Buraya geçin: