Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
BAHARATLI DANA ETLİ ERİŞTE (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
BAHARATLI DANA ETLİ ERİŞTE (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
BAHARATLI DANA ETLİ ERİŞTE (ÇİN) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
BAHARATLI DANA ETLİ ERİŞTE (ÇİN) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
BAHARATLI DANA ETLİ ERİŞTE (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
BAHARATLI DANA ETLİ ERİŞTE (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
BAHARATLI DANA ETLİ ERİŞTE (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
BAHARATLI DANA ETLİ ERİŞTE (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
BAHARATLI DANA ETLİ ERİŞTE (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 BAHARATLI DANA ETLİ ERİŞTE (ÇİN)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
BAHARATLI DANA ETLİ ERİŞTE (ÇİN) Left_bar_bleue46737/234235BAHARATLI DANA ETLİ ERİŞTE (ÇİN) Empty_bar_bleue  (46737/234235)

BAHARATLI DANA ETLİ ERİŞTE (ÇİN) Empty
MesajKonu: BAHARATLI DANA ETLİ ERİŞTE (ÇİN)   BAHARATLI DANA ETLİ ERİŞTE (ÇİN) Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 9:24 pm

500 g yumurtalı taze Çin eriştesi (ya da 350 g ince spagetti)

35o g dana bonfilesi (bütün yağlan alınmış)

8 kurutulmuş kara Çin mantarı (çok sıcak suda 20 dakika bekletildikten sonra, süzdürülmüş)

4 taze soğan (verevine ince doğranmış)

1 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

Marinadı:

4 çorba kaşığı soya sosu

2 çorba kaşığı sirke (1 tatlı kaşığı balla karıştırılmış; ya da siyah Çin sirkesi)

2 çorba kaşığı pirinç sirkesi

1 tatlı kaşığı biber salçası

1/2 tatlı kaşığı sarımsak (çok ince kıyılmış)

1 1/2 tatlı kaşığı taze zencefil (çok ince kıyılmış)

1 tatlı kaşığı tozşeker

1 tatlı kaşığı susamyağı

2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

2 çorba kaşığı susam (havanda dövülmüş)

5 taze soğan (çok ince doğranmış)

1 demet taze kişniş (ya da maydanoz; çok ince kıyılmış)

Süslemesi için:

1 hıyar (ince dilimlenmiş)

1 çorba kaşığı susam

kişniş (ya da maydanoz) dalları



Bir salata kâsesinde bütün marinat malzemesini karıştırıp, kâseyi bir kenara bırakın.

Dana bonfilesini 4 cm x 3 mm boyutlarında ince şeritler halinde kesin.
Kara Çin mantarlarının saplarını kesip atarak, şapka bölümlerini 3 mm
eninde şeritler halinde kesin. Dana eti şeritleri, mantar şeritleri ve
taze soğan parçalarını bir salata kâsesinde karıştırıp, üstlerine öbür
kâsedeki marinadın 1/3'ünü boşaltın ve iyice karıştırıp, kâseyi bir
kenarda 30 dakika bekletin.

Bekletme süresinin bitiminde etleri delikli kaşıkla kâseden
çıkarıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın. Kâsede kalan taze soğan -
mantar karışımını, bir süzgeçte süzülmeye bırakın. Çiçekyağını kalın
dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın.
Isınınca süzülen taze soğan - mantar karışımı ve dana etlerini koyup,
sürekli karıştırarak 1 dakika pişirin. Tavayı ateşten alıp, karışımı
soğuması için büyük bir tabağa yayarak, bir kenara bırakın.

Bir tencereye 4 litre (17 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı
ateşe oturtarak, suyu birtaşım kaynatın. Kaynayınca Çin eriştelerini
(ya da spagettileri) koyup, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle
yitirmemelidirler) kadar haşlayın (3 dakika geçince birini alıp, pişip
pişmediğini kontrol edin). Tencereyi ateşten alıp, erişteleri bir
süzgeçte süzerek, salata kâsesinde ayırdığınız marinadın içine koyup,
iyice karıştırın.

Yuvarlak bir servis tabağının kenarlarına hıyar dilimlerini,
birbirleri üstüne binecek biçimde yerleştirin. Ortadaki boşluğa,
kâsedeki erişteleri küme halinde koyduktan sonra, eriştelerin ortasını
hafifçe havuz gibi açıp, açtığınız bu boşluğa, tabaktaki etli karışımı
kaşıkla aktarın. Üstüne susamları serpiştirip, kişniş (ya da maydanoz)
dallarıyla süsleyerek, oda sıcaklığına inince servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
BAHARATLI DANA ETLİ ERİŞTE (ÇİN)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BAHARATLI ÇİN EKMEĞİ
» ETLİ EKMEK DOLMASI (Hollanda)
» KUZU ETLİ TAZE SOĞANLI ÇİN ERİŞTESİ
» TAVUKLU BROKOLİLİ ERİŞTE (ÇİN)
» MANTARLI SOSİSLİ ERİŞTE (ÇİN)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Çin Yemekleri-
Buraya geçin: