Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
MANTARLI SOSİSLİ ERİŞTE (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
MANTARLI SOSİSLİ ERİŞTE (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
MANTARLI SOSİSLİ ERİŞTE (ÇİN) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
MANTARLI SOSİSLİ ERİŞTE (ÇİN) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
MANTARLI SOSİSLİ ERİŞTE (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
MANTARLI SOSİSLİ ERİŞTE (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
MANTARLI SOSİSLİ ERİŞTE (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
MANTARLI SOSİSLİ ERİŞTE (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
MANTARLI SOSİSLİ ERİŞTE (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 MANTARLI SOSİSLİ ERİŞTE (ÇİN)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
MANTARLI SOSİSLİ ERİŞTE (ÇİN) Left_bar_bleue46737/234235MANTARLI SOSİSLİ ERİŞTE (ÇİN) Empty_bar_bleue  (46737/234235)

MANTARLI SOSİSLİ ERİŞTE (ÇİN) Empty
MesajKonu: MANTARLI SOSİSLİ ERİŞTE (ÇİN)   MANTARLI SOSİSLİ ERİŞTE (ÇİN) Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 9:27 pm

250 g kuru Çin eriştesi (ya da erişte)

1 litre (4 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu

2 tatlı kaşığı tuz

1 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1 çorba kaşığı taze zencefil rendesi

1 küçük kırmızı soğan (1 kenarı 2 cm'lik kareler halinde kesilmiş)

1 iri kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, bir kenarı 2 cm boyunda kareler halinde kesilmiş)

3 orta boy sosis (yaklaşık 150 g; 3 mm kalınlığında dilimlenmiş)

175 g sultani bezelye (kılçıkları ayıklanıp, her biri verevine 2'ye kesilmiş)

8 kurutulmuş kara Çin mantarı (sıcak suda 20 dakika bekletildikten sonra, süzdürülüp, her biri 4'e bölünmüş; isteğe bağlı)

450 g konserve küçük mısır.(süzdürülmüş)

450 g mantar (yıkanıp, kurulanmış)

125 g brokoli (yalnızca çiçekleri; kaynar suda 1 dakika haşlandıktan sonra, soğuk su altında çalkalanıp, süzdürülmüş)

150 g karnabahar (yalnızca çiçekleri; kaynar suda 1 dakika haşlandıktan sonra, soğuk su altında çalkalanıp, süzdürülmüş)

2 tatlı kaşığı mısır nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş)

1 çorba kaşığı soya sosu

1 çorba kaşığı sirke (tercihen pirinç sirkesi)

1 tatlı kaşığı susamyağı



Tavuk suyunu bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tavuk
suyunu 25 cl. (1 su bardağı) kancaya kadar çektirdikten sonra,
tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın.

Başka bir tencereye 4 litre (17 su bardağı) su koyup, tencereyi
harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca tuzu
serptikten sonra, Çin eriştelerini (ya da erişteleri) koyup,
yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar
pişirin (3 dakika geçince birini alıp, pişip pişmediğini kontrol edin).
Sonra tencereyi ateşten alıp, erişteleri bir süzgeçte süzdükten sonra,
soğuk su altında çalkalayarak, yeniden süzülmeye bırakın.

Ayçiçek yağını büyük bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe
oturtarak, yağı ısıtın. Tütmeye başlamadan zencefil rendesini ve
kırmızı soğanları koyup, sürekli karıştırarak 30 saniye pişirin.
Dolmalık biber parçaları, sosis parçaları, sultani bezelye parçaları,
Çin mantarı parçaları (isteğe bağlı) ve mısırları koyup, sürekli
karıştırarak 1 dakika pişirin. Mantarlar, brokkoli çiçekleri ve
karnabahar çiçeklerini ekleyip, karışımı sürekli karıştırarak 1 dakika
daha pişirin.

Çektirdiğiniz tavuk suyuna erimiş mısır nişastası, soya sosu ve
sirkeyi katıp, karıştırın. Karışımı tavadaki karışımın üstüne boşaltıp,
sürekli karıştırarak ko-yulaşıncaya kadar pişirin. Susamyağını katıp,
karıştırdıktan sonra, süzülmüş erişteleri ekleyip, iyice karıştırarak,
birkaç dakika ısıtın. Tavayı ateşten alıp, mantarlı - sosisli erişteyi
bir servis tabağına aktararak, servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
MANTARLI SOSİSLİ ERİŞTE (ÇİN)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KUŞKONMAZLI MANTARLI MÜREKKEPBALIĞI (ÇİN)
» TAVUKLU BROKOLİLİ ERİŞTE (ÇİN)
» SOĞUK ERİŞTE SALATASI (ÇİN)
» BAHARATLI DANA ETLİ ERİŞTE (ÇİN)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Çin Yemekleri-
Buraya geçin: