Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
SARIMSAKLI PİLİÇLİ ÇİN ERİŞTESİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
SARIMSAKLI PİLİÇLİ ÇİN ERİŞTESİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
SARIMSAKLI PİLİÇLİ ÇİN ERİŞTESİ Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
SARIMSAKLI PİLİÇLİ ÇİN ERİŞTESİ Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
SARIMSAKLI PİLİÇLİ ÇİN ERİŞTESİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
SARIMSAKLI PİLİÇLİ ÇİN ERİŞTESİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
SARIMSAKLI PİLİÇLİ ÇİN ERİŞTESİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
SARIMSAKLI PİLİÇLİ ÇİN ERİŞTESİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
SARIMSAKLI PİLİÇLİ ÇİN ERİŞTESİ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 SARIMSAKLI PİLİÇLİ ÇİN ERİŞTESİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
SARIMSAKLI PİLİÇLİ ÇİN ERİŞTESİ Left_bar_bleue46737/234235SARIMSAKLI PİLİÇLİ ÇİN ERİŞTESİ Empty_bar_bleue  (46737/234235)

SARIMSAKLI PİLİÇLİ ÇİN ERİŞTESİ Empty
MesajKonu: SARIMSAKLI PİLİÇLİ ÇİN ERİŞTESİ   SARIMSAKLI PİLİÇLİ ÇİN ERİŞTESİ Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 9:19 pm

60 g selofan Çin eriştesi (ortalarından bağlanmış; ya da 0 numara makarna)

1,5 litre (6 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu

250 g tavuk göğsü (deri ve kemikleri alınmış)

30 g haşlanmış mantar (ince dilimlenmiş)

4 ince dilim taze zencefil (isteğe bağlı)

10 diş sarmısak (kabukları soyulmuş)

1/2 tatlı kaşığı ançüez ezmesi (2 çorba kaşığı suda eritilmiş; isteğe bağlı)

2 çorba kaşığı tatlı biber salçası

1 1/2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

taze maydanoz (ya da kişniş) yaprakları (süsleme için)



Tavuk suyunu pek derin olmayan kalın dipli bir tencereye koyup,
tencereyi harlı ateşe oturtarak, tavuk suyunu bir taşım kaynatın.
Kaynâyınca selofan Çin erişteleri (ya da makarnalar), tavuk göğsü ve
mantarları koyup, zencefil dilimleri (isteğe bağlı) ve sarımsakları
ince tahta şişlere geçirerek, tencereye ekleyin. Eritilmiş ançüez
ezmesini (isteğe bağlı) katıp, tencerenin kapağını kapatarak, ateşten
alın ve bir kenarda 30 dakika bekletin. Bekletme süresinin sonunda,
tavuk göğsünü bir tabağa çıkarıp, tenceredeki sarmısak ve zencefil
geçirilmiş şişleri çıkararak atın.

Tavuk göğsü elle tutulabilecek kadar soğuyunca, parmaklarınızla
diderek, küçük parçalara ayırın. Tenceredeki erişteleri bir servis
tabağına çıkarıp, bağlandıkları sicimi keserek attıktan sonra, yaklaşık
5 cm uzunluğunda kesin. Tencereyi yeniden orta ateşe oturtup, pişme
suyunu ısıttıktan sonra, tavuk eti parçaları, erişte (ya da makarna)
parçaları, tatlı biber salçası, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu
koyarak, 1 kez karıştırın. Tencereyi ateşten alıp, sarımsaklı - piliçli
Çin eriştesini 4 çorba tabağına bölüştürerek, taze maydanoz (ya da
kişniş) yapraklarıyla süsleyin ve servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
SARIMSAKLI PİLİÇLİ ÇİN ERİŞTESİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BONFİLELİ ÇİN ERİŞTESİ
» TAVUKLU PİRİNÇ ERİŞTESİ (ÇİN)
» DENİZ ÜRÜNLÜ ÇİN ERİŞTESİ
» KUZU ETLİ TAZE SOĞANLI ÇİN ERİŞTESİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Çin Yemekleri-
Buraya geçin: