500 g yumurtalı taze Çin eriştesi (ya da 350 g ince spagetti)
750 g fenerbalığı filetosu (küp biçiminde parçalara kesilmiş)
6 kabak (kazınıp, her biri boylamasına 4 iri dilim halinde kesildikten
sonra, kaynar suda 2 dakika haşlanarak, soğuk su altında çalkalanmış ve
süzdürülmüş)
Zencefilli marinadı:
2 tatlı kaşığı sarımsak (çok ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı taze zencefil (çok ince kıyılmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Sarımsak soğan sosu:
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı sarımsak (çok ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı taze zencefil (çok ince kıyılmış)
5 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)
1 çorba kaşığı soya sosu
Bütün marinat malzemesini bir salata kâsesine koyup, iyice
karıştırdıktan sonra, içine balık parçalarını atın, kâseyi bir kenara
bırakın.
Fırınınızın ızgarasını yakın, içinde 4 litre (17 su bardağı)su
bulunan tencereyi harlı ateşe oturtup, kaynamaya bırakın. Kâsedeki
marinat içinde bekleyen balık etlerini ve kabak dilimlerini bir
fenerbalığı parçası, bir kabak dilimi, sırasıyla tahta şişlere
geçirerek (kâsede kalan marinadı saklayın), bir kenara bırakın.
içinde 4 litre su kaynayan tencereye Çin eriştelerini (ya da ince
spagettileri) koyup, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle
yitirmemelidirler) kadar, haşlayın (3 dakika geçince birini alıp, pişip
pişmediğini kontrol edin).
Bu arada sosu hazırlamak için, ayçiçek yağını kalın dipli bir
tavaya koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca
sarımsaklar, taze zencefil parçaları ve taze soğanları koyup, sürekli
karıştırarak 1 dakika pişirin. Soya sosu, ayırmış olduğunuz 25 cl (1 su
bardağı) pişme suyu ve öbür kâsede kalan marinadı ekleyip, sürekli
karıştırarak, 1-2 dakika pişirin. Tavayı ve tencereyi ateşten alıp,
erişteleri bir süzgeçte süzerek, tavadaki karışıma katın ve iyice
karıştırın.
Şişleri fırın ızgarasının altına yerleştirip, sık sık çevirerek, 4
dakika ızgara edin. Tavadaki erişteli karışımı ısıtılmış 6 tabağa
bölüştürün. Şişleri ızgaradan alıp, her tabaktaki eriştelerin üstüne
2'şer şiş yerleştirerek, bekletmeden servis yapın.