Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
3 dil balığı,
150 gram margarin yağı,
1 demet maydanoz,
2 kaşık un,
1 limon,
120 gram badem,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapımı:
Dil
balıklarının her birinden dörder fileto çıkarın. Badem içlerini yarım
dakika kadar sıcak suda tuttuktan sonra zar gibi ince kabuklarını
soyun. Sonra bunun 75 gramını iri iri kıyın, kalanını bir kenara
bırakın. Margarin yağının yarısını bir tavaya koyarak ateşe oturtun.
Yağ kızdıktan sonra balık filetolarını içine bir tutam tuz ve bir tutam
karabiber katılmış una bulayıp tavaya atın, her iki yüzlerini nar gibi
kızartın. Kalan margarin yağını bir tencereye koyarak ateşe oturtun.
Yağ eridikten sonra kıyılmış badem içlerini katıp tahta kaşıkla
karıştırarak kızartın. Sonra yıkanmış ve kıyılmış maydanozun yarısını
katın ve bir dakika daha karıştırmaya devam ederek kızartın. Kızarmış
olan filetoları tavadan çıkarıp servis tabağına dizin. Sonra bademli
sosu gezdirerek üzerine dökün. Kıyılmamış olan öbür bademlerle balık
filetolarının üstünü süsleyin, ince kesilmiş limon dilimlerini
filetoiarm üzerine yayıp kalan maydanozu da serpiştirdikten sonra bu
süslü tabağı sofraya götürüp servis yapın.