MALZEME
3.5 - 4 kiloluk dana but,
100 g orta acılı hardal,
75 g esmer seker,
1 yemek kasığı portakal kabuğu rendesi,
4 dis sarmısak,
10 g taze zencefil,
1 kutu ananas kompostosu (570 g),
150 g kayısı,
100 ml etsuyu (komprime)
1.Eti
temizleyin ve büyük bir tencereye oturtun, üzerine hardalın yarısını
sürün. Şekeri portakal kabuğu rendesi ile karıştırın ve etin üstünü
kaplayın.
2.Sarmısağı ve zencefili soyarak kıyın. Meyveleri doğrayın, et suyu ve ananas suyu ile birlikte tencereye koyun.
3.Eti,
200 derecede (gazlı fırın 3) ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 45
dakika pişirin, çıkarın ve 1 cm kalınlığında dilimler kesin.
4.Tencerenin içindekileri püre haline getirin, kalan hardalı karıştırın. Sosu etin üstüne dökün.