Kullanılacak Malzemeler
1 su bardagi dovulmus findik
1 tatli tarcin
1 cay bardagi toz seker
1 paket kabartma tozu
2 corba kasigi un
2 adet kizartilmis ekmek
25 gr tereyagi
2 adet yumurta (hafif cirpilmis)
1 su bardagi su
1 cay bardagi sut
1 cay bardagi pekmez
Hazırlanma Şekli
Kiriklanmis ekmek, un, kabartma tozu, tozseker, tarcin ve findigi harmanlayin. Ayri bir kapta tereyagi, yumurta, su, sut ve pekmezi iyice karistirin, ekmekli harci ilave edip yedirin. Yaglanmis 25cm capindaki bir kek kalibi firin tepsisine oturtun, tepsinin icine 3 cm yuksekliginde su koyup, onceden isitilmis 170 c firinda yaklasik 30 dakika pisirin. Firindan cikarinca 5 dakika. bekleyip, keki ters cevirerek cikarin. Portakal receliyle susleyerek servis yapin.