Kullanılacak Malzemeler
1 cay kasigi kabartma tozu
1 cay kasigi karbonat
1/2 su bardagi sut (1 1/4 dl.)
150 gr. yumusak margarin ve ya tereyagi
2 yumurta
1.5 su bardagi seker (3 1/2 dl.seker)
2 su bardagindan bir parmak eksik un (4 1/2 dl.un)
2/3 su bardagi ince dovulmus ceviz (1 1/2 dl.)
2 cay kasigi vanilya
2 orta buyuklukte muz
Hazırlanma Şekli
Muzlar blendirda ya da catalla iyice ezilir.
Kek kalibi yaglanip unlanir(ben yuvarlak borcam kullaniyorum).
Yag ve seker beyazlasana kadar cirpilir. Tek tek yumurtalar eklenir ve cirpmaya devam edilir.
Muzlar karisima eklenir ve yuksek devirde 1 dk.cirpilir.
Un,ceviz,kabatma tozu,karbonat ve vanilya eklenip,karistirilir.
Sutun hepsi birden degil,azar azar eklenerek karistirmaya devam edilir.
Kaliba dokulur ve onceden isitilmis 175C firinda 1 saate yakin pisirilir.
Cikinca uzerine pudra sekeri serpilir.