Amerikan Bifteği
İki kere kıyma makinesinden geçirilmiş süt
danası kıymasıyle yeteri kadar kuru ekmek içini ve kıyılmış maydanozu
iyice yoğurup aynı irilikte yassı köfteler durumuna getirmeli. Her
köftenin bir yüzü çukurca olacaktır. Köfteler ızgarada kızarınca
bunları sıcak yerde tutulan bir servis tabağına almalı. Bir başka
servis tabağına soğan piyazı, kıyılmış maydanoz, kapari, somak, ceviz
iriliğinde haşlanmış ve ayıklanmış patatesi ayrı ayrı yerleştirmeli.
Pişen köftelerin çukur yüzlerine birer çiğ yumurta sarısı
yerleştirdikten sonra iki servis tabağını birlikte sofraya çıkarmalı.
Böylece herkes kendi isteğine göre Amerikan bifteğinin garnisini
tabağına almalı. Bu köftenin üstüne isteyen hazır sos da dökebilir.