Kullanılacak malzeme:
1 kg elma,
3/5 su bardağı un,
4/5 su bardağı tozşeker,
1 yumurta,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 küçük paket maya,
1 çay kaşığı tuz,
yeteri kadar süt.
Yapılışı:
23-24 cm çapındaki tepsi, yağlanıp unlanır. Elmaların kabuğu soyulur ve
sekizer parçaya bölünür. Çekirdekleri ve çekirdek yatakları kesilip
atılır. Elma dilimleri soğuk suya konur. Yumurta ile 3/5 su bardağı
tozşeker ve 1 tutam tuz porselen veya cam kâsede iyice çırpılır ve azar
azar un, sonra da süt katılarak suluca bir hamur yapılır. Bu hamura
maya ilave edilerek iyice karıştırılır. Karışım yağlanmış tepsiye
boşaltılır, spatulayla üzeri düzeltilip elma dilimleri dizilir. Kalan
tozşeker de elmaların üzerine serpildikten sonra tepsi orta sıcaklıkta
(175°C) fırına sürülür. Turta 40-45 dakika kadar pişirildikten sonra
çıkarılır, baş aşağı edilerek tepsiden alınır ve meyveli kısmı üste
gelecek şekilde düzeltilip, soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra,
servis tabağına alınır. Turtanın çevresi limon veya portakal
kabuklarıyla süslenerek servis yapılır. Bu güzel elmalı turta sabah
kahvaltılarında veya çay saatlerinde ikram edilebilir.