Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
Amerikan Turtası Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
Amerikan Turtası Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
Amerikan Turtası Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
Amerikan Turtası Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
Amerikan Turtası Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
Amerikan Turtası Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
Amerikan Turtası Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
Amerikan Turtası Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
Amerikan Turtası Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 Amerikan Turtası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
Amerikan Turtası Left_bar_bleue46737/234235Amerikan Turtası Empty_bar_bleue  (46737/234235)

Amerikan Turtası Empty
MesajKonu: Amerikan Turtası   Amerikan Turtası Icon_minitimePerş. Kas. 05, 2009 10:06 am

Kullanılacak malzeme:
1 kg elma,
3/5 su bardağı un,
4/5 su bardağı tozşeker,
1 yumurta,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 küçük paket maya,
1 çay kaşığı tuz,
yeteri kadar süt.

Yapılışı:
23-24 cm çapındaki tepsi, yağlanıp unlanır. Elmaların kabuğu soyulur ve
sekizer parçaya bölünür. Çekirdekleri ve çekirdek yatakları kesilip
atılır. Elma dilimleri soğuk suya konur. Yumurta ile 3/5 su bardağı
tozşeker ve 1 tutam tuz porselen veya cam kâsede iyice çırpılır ve azar
azar un, sonra da süt katılarak suluca bir hamur yapılır. Bu hamura
maya ilave edilerek iyice karıştırılır. Karışım yağlanmış tepsiye
boşaltılır, spatulayla üzeri düzeltilip elma dilimleri dizilir. Kalan
tozşeker de elmaların üzerine serpildikten sonra tepsi orta sıcaklıkta
(175°C) fırına sürülür. Turta 40-45 dakika kadar pişirildikten sonra
çıkarılır, baş aşağı edilerek tepsiden alınır ve meyveli kısmı üste
gelecek şekilde düzeltilip, soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra,
servis tabağına alınır. Turtanın çevresi limon veya portakal
kabuklarıyla süslenerek servis yapılır. Bu güzel elmalı turta sabah
kahvaltılarında veya çay saatlerinde ikram edilebilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
Amerikan Turtası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Amerikan Salatası
» Amerikan Bisküvi
» Amerikan Bifteği
» AMERİKAN ÇORBASI
» AMERİKAN ÇORBASI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Amerika Yemekleri-
Buraya geçin: