Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
KÖRİLİ LAHANALI PİLİÇ Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
KÖRİLİ LAHANALI PİLİÇ Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
KÖRİLİ LAHANALI PİLİÇ Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
KÖRİLİ LAHANALI PİLİÇ Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
KÖRİLİ LAHANALI PİLİÇ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
KÖRİLİ LAHANALI PİLİÇ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
KÖRİLİ LAHANALI PİLİÇ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
KÖRİLİ LAHANALI PİLİÇ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
KÖRİLİ LAHANALI PİLİÇ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 KÖRİLİ LAHANALI PİLİÇ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
KÖRİLİ LAHANALI PİLİÇ Left_bar_bleue46737/234235KÖRİLİ LAHANALI PİLİÇ Empty_bar_bleue  (46737/234235)

KÖRİLİ LAHANALI PİLİÇ Empty
MesajKonu: KÖRİLİ LAHANALI PİLİÇ   KÖRİLİ LAHANALI PİLİÇ Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 9:32 pm

2 piliç (her biri 1,5 kg; iri parçalar halinde kesildikten sonra, kanatlar dışında bütün derileri ayıklanmış)

1 iri lahana

5 çorba kaşığı un (tercihen kepekli un)

1/4 tatlı kaşığı tarçın

1 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1/2 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

3 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)

1 diş sarımsak (ince kıyılmış)

Körili sos:

2 havuç (kazınıp, ince dilimlenmiş)

35 cl. (1 1/2 su bardağı) yoğurt (tercihen yarım yağlı)

1-3 tatlı kaşığı köri

1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

1/2 tatlı kaşığı tarçın

1 çorba kaşığı bal

1/4 tatlı kaşığı tuz



Sosu hazırlamak için birtencereye 25 cl (1 su bardağı) su koyup,
tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca
havuç dilimlerini koyup, tencerenin kapağını yarı yarıya kapatarak,
havuçları iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 8 dakika) haşlayın.
Tencereyi ateşten alıp, havuçları bir süzgeçte süzerek bir kenarda
ılındırdıktan sonra blendır kabına aktarın. 2 ya da 3 çorba kaşığı
yoğurt ekleyip, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Kalan yoğurt,
curry'nin 1 tatlı kaşığı, zeytinyağı, tarçın, bal ve tuzu ekleyip,
yeniden püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın (tadıp, isterseniz 2
tatlı kaşığı daha curry ekleyerek, karıştırın). Sosu bir kâseye
aktarıp, ılık kalmasını sağlayın.

Lahananın sararmış ya da buruşuk dış yaprakları varsa, koparıp
atın. Sonra 4'e kesip, göbeğe gelen sert bölümlerini keserek atın. Her
parçayı verevine 3'e kesip, yaprak parçalarını birbirinden ayırarak,
bir kenara bırakın.

Önce fırınınızı 200 °C ısıtın. Bir tabakta un ve tarçını
karıştırıp, piliç parçalarını karışıma bulayın. Bir tencereye
çiçekyağının 1 çorba kaşığını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak,
yağı ısıtın. Yağ ısınınca piliç parçalarının yarısını koyup, altın
sarısı bir renk alıncaya kadar (4 - 5 dakika) kızartın. Altüst edip,
üstlerine tuzun 1/8 tatlı kaşığını serperek, öbür yüzlerini de altın
sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) kızartın.

Piliç parçalarını delikli spatulayla, etli bölümleri üste gelecek
biçimde, ateşe dayanıklı bir kaba çıkarın. Kalan çiçekyağını tencereye
koyup, kalan piliç parçalarını da aynı biçimde sote ederek (altüst
edince tuz serpmeyi unutmayın), öbür parçaların yanına çıkarın
(tencerede kalan yağı atmayın).

Kabı fırına verip, piliç parçalarını, butlardan birine bir bıçağın
ucu batırılınca açık renkli, berrak bir sıvı akıncaya kadar (yaklaşık
25 - 30 dakika) pişirin.

Bu arada birtencereye 1 cm yükseklikte su koyup, içine buğulama
kabı yerleştirin. Buğulama kabına da lahanaları koyup, tencerenin
kapağını sıkıca kapatın ve orta ateşe oturtup, suyu birtaşım kaynatın.
Kaynayınca lahanaları bir kez karıştırıp, tencerenin kapağını yeniden
kapatarak, lahana yapraklarını yumuşayıncaya kadar (6 -7 dakika)
buharda pişirin. Tencereyi ateşten alıp, lahana yapraklarını bir
süzgeçte süzülmeye bırakın.

Piliçleri kızartmış olduğunuz tencereye zeytinyağını koyup,
tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca domates parçaları
ve sarımsakları ekleyip, 1 dakika pişirin. Haşlanmış lahana yaprakları
ve kalan tuzu ekleyip, karıştırarak, yaprakları iyice ısıtın.
Sonra,tencereyi ateşten alıp, tencerenin kapağını kapatarak bir kenara
bırakın.

Fırındaki piliçler pişince, tenceredeki lahana yaprakları -
domates karışımını bir servis tabağına döşeyin. Kabı fırından alıp,
piliçleri delikli spatulayla, servis tabağında-ki sebzelerin üstüne
çıkararak (kapta kalan pişme suyunu atın), servis yapın.



SERVİS ÖNBRİSİ: Yanında buharda pişirilmiş ve ince kıyılmış taze soğana bulanmış taze patateslerle.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
KÖRİLİ LAHANALI PİLİÇ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Tavuklu ve Körili Pilav (Amerikan)
» ŞEFTALİLİ PİLİÇ
» SALATA YAPRAKLARI ÜSTÜNDE PİLİÇ (ÇİN)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Çin Yemekleri-
Buraya geçin: