2 küçük piliç (her biri yaklaşık 750 g, sırt kemikleri ayıklanıp, her biri 2'ye kesilmiş)
17,5 cl. (1/2 su bardağı) portakal suyu (taze sıkılmış)
500 g şeftali (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış)
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 taze soğan (ince doğranmış)
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
Önce fırınınızın ızgarasını yakın. Portakal suyu, şeftaliler, soya
sosu, ayçiçek yağı, taze soğanlar, tozşeker ve limon suyunu küçük bir
tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı 2,5 dakika
pişirin. Karıştırıp, 3,5 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi
ateşten alarak, bir kenara bırakın.
Yarım piliçlerin üstlerine tuzu serpip, deri bölümleri üste
gelecek biçimde fırın ızgarasının altına yerleştirin ve altın sarısı
bir renk alıncaya kadar (3 - 5 dakika) ızgara edin (bu arada fazla
yağlarını da bırakacaklardır). Piliçleri ızgaradan alıp, ateşe
dayanıklı bir cam kaba yerleştirerek, bir kenara bırakın.
Fırınınızı 190 °C'a ısıtın. Yarım piliçlerin üstüne tenceredeki
jöleleşmiş şeftalili karışımdan mutfak fırçasıyla sürüp, kabı fırına
vererek, piliçleri 25 dakika pişirin. Kabı fırından alıp, servis yapın.
SERVİS ÖNERİSİ: Yanında tereyağında sote edilmiş taze fasulye ve fırında kavrulmuş bademle.