Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
ŞEFTALİLİ PİLİÇ Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
ŞEFTALİLİ PİLİÇ Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
ŞEFTALİLİ PİLİÇ Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
ŞEFTALİLİ PİLİÇ Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
ŞEFTALİLİ PİLİÇ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
ŞEFTALİLİ PİLİÇ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
ŞEFTALİLİ PİLİÇ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
ŞEFTALİLİ PİLİÇ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
ŞEFTALİLİ PİLİÇ Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 ŞEFTALİLİ PİLİÇ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
ŞEFTALİLİ PİLİÇ Left_bar_bleue46737/234235ŞEFTALİLİ PİLİÇ Empty_bar_bleue  (46737/234235)

ŞEFTALİLİ PİLİÇ Empty
MesajKonu: ŞEFTALİLİ PİLİÇ   ŞEFTALİLİ PİLİÇ Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 9:32 pm

2 küçük piliç (her biri yaklaşık 750 g, sırt kemikleri ayıklanıp, her biri 2'ye kesilmiş)

17,5 cl. (1/2 su bardağı) portakal suyu (taze sıkılmış)

500 g şeftali (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış)

1 çorba kaşığı soya sosu

1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1 taze soğan (ince doğranmış)

3 çorba kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

1/2 tatlı kaşığı tuz



Önce fırınınızın ızgarasını yakın. Portakal suyu, şeftaliler, soya
sosu, ayçiçek yağı, taze soğanlar, tozşeker ve limon suyunu küçük bir
tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı 2,5 dakika
pişirin. Karıştırıp, 3,5 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi
ateşten alarak, bir kenara bırakın.

Yarım piliçlerin üstlerine tuzu serpip, deri bölümleri üste
gelecek biçimde fırın ızgarasının altına yerleştirin ve altın sarısı
bir renk alıncaya kadar (3 - 5 dakika) ızgara edin (bu arada fazla
yağlarını da bırakacaklardır). Piliçleri ızgaradan alıp, ateşe
dayanıklı bir cam kaba yerleştirerek, bir kenara bırakın.

Fırınınızı 190 °C'a ısıtın. Yarım piliçlerin üstüne tenceredeki
jöleleşmiş şeftalili karışımdan mutfak fırçasıyla sürüp, kabı fırına
vererek, piliçleri 25 dakika pişirin. Kabı fırından alıp, servis yapın.



SERVİS ÖNERİSİ: Yanında tereyağında sote edilmiş taze fasulye ve fırında kavrulmuş bademle.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
ŞEFTALİLİ PİLİÇ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KÖRİLİ LAHANALI PİLİÇ
» SALATA YAPRAKLARI ÜSTÜNDE PİLİÇ (ÇİN)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Çin Yemekleri-
Buraya geçin: