600 g piliç göğsü (ince doğranmış)
3 iri mantar (yıkanıp, kurulanmış)
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı sirke
1/4 tatlı kaşığı tuz
birkaç tane karabiber
2 göbek salata
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)
250 g bambu kamışı (doğranmış; isteğe bağlı)
60 g yağsız dana jambon (ince doğranmış)
3 çorba kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı susamyağı
Mantarları sıcak su dolu bir kâseye koyup, 10 dakika bekletin. Bütün
topraklarını bırakmaları için suyun içinde iyice çalkaladıktan sonra,
20 dakika daha bekletin. Sularını iyice süzdürdükten sonra, saplarını
kesip atın. Şapka bölümlerini ince doğrayıp, bir kenara bırakın.
Mısır nişastası ve sirkeyi bir salata kâsesinde karıştırıp, tuzu
serptikten sonra, doğranmış piliç parçalarını katarak, iyice karıştırın
ve bir kenarda en az 15 dakika bekletin.
Bu arada bir tavayı harlı ateşe oturtup, tane karabiberleri koyun
ve yapışmamaları için tavayı sürekli oynatarak 3 - 4 dakika kavurun.
Tavayı ateşten alıp, karabiberleri mutfak tezgâhına (ya da kesme
tahtası üstüne) çıkararak, bir bıçağın sırtıyla ezin ve bir kenara
bırakın.
Göbek salataların yapraklarını, parçalanmamalarına dikkat ederek
ayırıp, en genişlerinden 12 yaprağı kenarlarını keskin bir bıçakla ya
da mutfak makasıyla düzelterek aşağı yukarı aynı büyüklükte kâseler
haline getirin ve bir kenara bırakın.
Bir tavayı harlı ateşe oturtup, kızdırdıktan sonra, ayçiçek
yağının 2 çorba kaşığını koyun ve tavayı oynatarak, her yanının
yağlanmasını sağlayın. Sonra kâsedeki piliç parçalarını koyup, pembemsi
renklerini yitirinceye kadar (yaklaşık 2 - 3 dakika) karıştırarak sote
edin. Tavayı ateşten alıp, piliç parçalarını delikli kaşıkla bir tabağa
çıkarın.
Kalan 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını tavaya koyup, tavayı harlı
ateşe oturtarak, yağı kızdırın. Yağ kızınca, sarımsaklar, taze soğanlar
ve bambu parçalarını (isteğe bağlı) koyup, 2 dakika sote edin. Jambon
parçaları, doğranmış mantarlar ve ezilmiş karabiberleri katıp, 1 dakika
sote edin. Tabaktaki piliç parçalarını ekleyip, karıştırarak iyice
ısıttıktan sonra, tavayı ateşten alın. Soya sosunu ve susam yağını
katıp, iyice karıştırın.
Göbek salata yapraklarını 6 düz tabağa 2'şer 2'şer yerleştirin.
İçlerine kaşıkla tavadaki karışımı doldurduktan sonra, servis yapın.