Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
HOLLANDA USULÜ MAYALI HAMUR Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
HOLLANDA USULÜ MAYALI HAMUR Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
HOLLANDA USULÜ MAYALI HAMUR Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
HOLLANDA USULÜ MAYALI HAMUR Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
HOLLANDA USULÜ MAYALI HAMUR Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
HOLLANDA USULÜ MAYALI HAMUR Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
HOLLANDA USULÜ MAYALI HAMUR Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
HOLLANDA USULÜ MAYALI HAMUR Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
HOLLANDA USULÜ MAYALI HAMUR Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 HOLLANDA USULÜ MAYALI HAMUR

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
HOLLANDA USULÜ MAYALI HAMUR Left_bar_bleue46737/234235HOLLANDA USULÜ MAYALI HAMUR Empty_bar_bleue  (46737/234235)

HOLLANDA USULÜ MAYALI HAMUR Empty
MesajKonu: HOLLANDA USULÜ MAYALI HAMUR   HOLLANDA USULÜ MAYALI HAMUR Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 7:59 pm

Malzemesi:
250 gr. un
20 gr. maya
1 çorba kaşığı şeker
1/4 litre ılık süt
75 gr. kuru üzüm
75 gr. kuşüzümü
1 yumurta
1 tutam tuz
1/2 limonun rendelenmiş kabuğu
açmak için un
3 litre su
tuz

Hazırlanışı:
Unu bir kabın içine koyun, ortasını havuz gibi açarak, ufalanmış mayayı içine koyun, üzerine şeker ekin. Ilık sütten biraz ilâve edip ortadaki malzemeyi karıştırın. Kenarlardan aldığınız biraz unu üzerine ekin. Kabın üzerini nemli bir bezle örtün. Ilık bir yerde 10-15 dakika maya kabarıncaya kadar bekletin. Bu arada kuru ve kuş üzümünü soğuk suyla yıkayın. Süzgece koyup üzerine kaynar su dökün ve suyunun süzülmesini bekleyin. Bir kurulama bezi ile üzümlerin fazla suyunu alın. Kalan sütü, yumurtayı, tuzu, rendelenmiş limon kabuğunu, maya ile karıştırın. Un ile birlikte hamuru iyice yoğurun. Hamurda baloncuklar meydana geldiği zaman hamurunuz hazır demektir. Büyük temiz bir kurulama bezinin içine unu serpin. Mayalı hamuru bunun içine koyun. Tencerenin kapağını hamurun üzerine yerleştirin. Kurulama bezinin dört bir ucunu tutup düğüm yapın. Ancak hamurun daha kabaracağını göz önüne alarak düğümü gevşek banlamak gerekir. Büyük bir tencerenin içine bol su koyun ve tuz ilâve ederek suyu kaynatın. Beze sarılı hamuru tencerenin içine sarkıtın. Suyu 75 dakika kaynatın. Hamuru sıcak bir tepsiye alıp 2 kaşık ile ortadan bölün hemen servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
HOLLANDA USULÜ MAYALI HAMUR
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» HOLLANDA USULÜ TEREYAĞLI KEK
» HOLLANDA USULÜ ÇİKOLATALI PASTA
» HOLLANDA USULÜ PEYNİRLİ KANAPE
» Hollanda Çorbası
» Hollanda Bisküvisi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Hollanda Yemekleri-
Buraya geçin: