1/2 kg. kuşbaşı doğranmış tavuk eti
3 yeşil dolmalık biber
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
2 tatlı kaşığı çin baharat rakısı
1 tatlı kaşığı weijing (çin tuzu)
1 çorba kaşığı kırmızı biber salçası
1 çorba kaşığı soya sosu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
Derin bir kaba kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini koyun. Üzerine tuz ve
çin tuzu ekleyin. Hepsini bir parça karıştırın. Yumurtayı etin üstüne
kırın ve içine 2 çorba kaşığı un ilave edin. Tekrar hepsini elinizle
karıştırın.
Yeşil dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyin. 1 cm. lik kareler halinde doğrayın.
Derin bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağı iyice kızdırın. Tavukları
içine bir defada atın ve kevgirle karıştırarak bir iki çevirip, etler
sararınca fazla kızartmadan bir süzgece çıkarın. Süzgeçte etin fazla
yağı akar.
Yine aynı tavaya kalan yağı koyun. Kızınca içine kırmızı biber
salçasını ekleyin. Bir çevirip yağa, doğradığınız yeşil dolmalık
biberleri atın. 1-2 çevirip tavayı kenara alın. Ateş dışında içine çin
rakısını, çin tuzunu ve soya sosunu ekleyin. Tavayı ateşe koyup, tavuk
etlerini biberlerin üstüne ilave edin. Bir iki çevirip tabağa alın.
Sıcak sıcak yanında soya sosu ile servis yapın.