300 gr. tavuk göğüs eti
125 gr. badem
1 çorba kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 tatlı kaşığı ayrıca mısır nişastası
1 baş soğan
5 adet taze yeşil fasulye
4-5 adet konserve bambu filizi
2 cm. taze zencefil
3 çorba kaşığı tavuk suyu (tavuksu tabletle hazırlanmış)
2 çorba kaşığı su
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı beyaz biber
1 tatlı kaşığı susam yağı
250 ml. sıvıyağ
Küçük bir kapta suyu kaynatın. Kaynayan suya bademleri atın, bir taşım
kaynatıp indirin ve hemen soğuk sudan geçirip, parmaklarınızla ovarak
kabuklarını çıkarın. Tavuk göğüs etini 1 cm. kalınlığında ince uzun
şeritler halinde kesin. Soğanı soyup ince ince kıyın. Yeşil fasulyeleri
ortadan ikiye bölerek ince uzun kesin. Bambu filizlerinin suyunu süzün.
Zencefili rendeleyin.
Tavada bir çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp içinde bademleri
kavurun. Bir kevgirle kağıt peçetenin üzerine fazla yağını almak için
çıkarın. Tavadaki yağı atmayın. Soya sosunu mısır nişastası ile
karıştırarak koyu bir krem haline getirin. Tavuk etlerini bu karışıma
atın ve etlerin her tarafı iyice bulanıncaya kadar karıştırın. Bir
kenara bırakarak 5 dakika dinlendirin. Wok'ta 2 çorba kaşığı sıvıyağı
kızdırın. Tavuk etlerini kızgın yağa atıp, hızlı ateşte 2 dakika
pişirin ve Wok'tan çıkarın. Eğer Wok'ta yağ azalmışsa içine bir çorba
kaşığı daha ilave edin. Yağ tekrar kızınca içine soğanları atıp 1
dakika kavurun. Yeşil fasulyeleri, bambuları ve zencefili ekleyerek
tekrar hepsini 1 dakika kadar birlikte kavurun. İçine tavuk suyunu,
suyu ve susam yağını ekleyin. Üstünü kapatıp 1/2 dakika daha birlikte
pişirin.
2 tatlı kaşığı nişastayı 1 çorba kaşığı su ile açın ve sosa
ekleyin. Kaynayıncaya kadar karıştırın. Tavuk etlerini ve bademleri
Wok'a tüm diğer malzemelerin üstüne ekleyin. Sallayarak tekrar hepsini
birlikte ısıtın. Tuzunu, beyaz biberini ekleyerek, bekletmeden sıcak
olarak servis yapın.
Not: Eğer bambu yoksa kullanmayabilirsiniz. Bambu yerine,
karnabahar, çin marulu veya ince uzun doğranmış lahana da
kullanabilirsiniz.