200 gr. tavuk göğüs eti
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta beyazı
750 ml. tavuk suyu (tavuksu tabletle hazırlanmış)
250 gr. donmuş veya konserve mısır
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 tatlı kaşığı soya sosu
2 taze soğan
Mısırları yıkayın. Suyunu süzüp üzerlerine, bir parmak geçecek kadar su
koyun ve iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın. Daha sonra, krem haline
gelinceye kadar mikserden geçirin.
Etleri soğuk su ile yıkayıp kurulayın. İri parçalar halinde
keserek miksere koyun ve tuz ilave ederek mikserde iyice çekin. Küçük
bir kasede yumurta beyazlarını köpürünceye kadar çırpın. Çırpılmış
yumurta beyazlarını çektiğiniz tavuk etinin üzerine ekleyin ve iyice
karıştırın. Tavuk suyunu kaynatın. İçine çekilmiş mısırları atıp,
karıştırın ve 1-2 dakika kaynamaya bırakın. Nişastayı bir parça su ile
açıp, kaynayan tavuk suyu ve mısır karışımına ekleyin. Biraz
koyulaşıncaya kadar karıştırarak kaynatın. Ateşi kısın, çorbaya tavuk
eti ve yumurta beyazı karışımını bir çırpma teli ile çırparak ilave
edin, 3 dakika kadar kaynatmadan pişirin. Çorbayı ateşten alıp, arzu
ettiğiniz kadar soya sosu ekleyin, kıyılmış taze soğanı üzerine
serperek bekletmeden servis yapın.