100 gr kıyma
1 adet ufak soğan
1 adet taze soğan
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı susam yağı
1 tutam karabiber
Hamur için:
1 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar un
Üzeri için:
1 çorba kaşığı susam yağı
1 adet taze soğan
Önce hamur malzemesiyle serte yakın bir hamur hazırlanır, yarım saat
dinlendirilir. İç malzemesi karıştırılır. Dinlenen hamur, merdaneyle
servis tabağı kadar açılır. 3*3 santimlik kareler kesilir. Karelerin
ortasına yeteri kadar iç bırakılır. Önce üçgen olarak katlanır,
bastırılır. Sonra rulo yapılır. Tencereye 4 su bardağı kadar su konur.
İçine 1 tatlı kaşığı şeker eklenir. Kaynama noktasına gelince
hazırlanan hamurlar atılır. 10 dakika kadar haşlanır. Suyuyla birlikte
kaseye hamurlar konur. Üzerine bir miktar susam yağı ve ince kıyılmış
taze soğan konur.