Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
ÇİN USULÜ KESTANE TOPLARI Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
ÇİN USULÜ KESTANE TOPLARI Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
ÇİN USULÜ KESTANE TOPLARI Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
ÇİN USULÜ KESTANE TOPLARI Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
ÇİN USULÜ KESTANE TOPLARI Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
ÇİN USULÜ KESTANE TOPLARI Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
ÇİN USULÜ KESTANE TOPLARI Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
ÇİN USULÜ KESTANE TOPLARI Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
ÇİN USULÜ KESTANE TOPLARI Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 ÇİN USULÜ KESTANE TOPLARI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
ÇİN USULÜ KESTANE TOPLARI Left_bar_bleue46737/234235ÇİN USULÜ KESTANE TOPLARI Empty_bar_bleue  (46737/234235)

ÇİN USULÜ KESTANE TOPLARI Empty
MesajKonu: ÇİN USULÜ KESTANE TOPLARI   ÇİN USULÜ KESTANE TOPLARI Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 9:28 pm

500 g kestane (haşlanıp, kabukları, içteki kahverengi zarlar da alınarak soyulmuş)

100 g tavuk göğüs eti (iri doğranmış)

125 g mantar (yıkanıp, kurulanmış)

1 taze soğan (ayıklanıp, doğranmış)

1 diş sarımsak (ince kıyılmış)

1 çorba kaşığı soya sosu

2 çorba kaşığı çiçekyağı

Zencefil sarmısak sosu:

bir tutam toz zencefil (ya da 1 çorba kaşığı, ince kıyılmış taze zencefil)

1 diş sarımsak (ince kıyılmış)

12.5 cl. (1/2 su bardağı) sirke

1/2 tatlı kaşığı susamyağı (ya da ayçiçek yağı)

6 ince havuç dilimi



Önce fırınınızı 180 °C'a ısıtın. Göğüs eti parçaları, mantarlar, taze
soğanlar, sarmısak ve soya sosunu (ya . da şoyuyu) blendır kabına
koyup, pürüzsüz püre kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika)
karıştırın (arada bir blendırı durdurup, kabın çeperlerini bir kaşıkla
içeri doğru sıyırın). Püreyi bir kâseye aktarıp, kestaneleri kabaca
doğrayarak, püreye karıştırın. Sonra karışımdan, iki avucunuz arasında
yuvarlayarak 30 kadar top yapıp, bir kenara bırakın.

ayçiçek yağını ateşe dayanıklı bir fırın kabına koyup, kabı orta
ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca kestane toplarını koyup, altın
sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) kızartın. Kabı
ateşten alıp, kestane toplarını altüst ettikten sonra, kabı fırına
vererek, topları öbür yüzleri de altın sarısı bir renk alıncaya kadar
pişirin.

Bu arada, sosu hazırlamak için toz zencefil (ya da taze zencefil),
sarmısak, sirke ve susamyağını (ya da ayçiçek yağını), bir kâsede iyice
karıştırın. Havuç dilimlerini ekleyip, yeniden karıştırarak, kâseyi bir
kenara bırakın.

Kabı fırından alıp, Çin usulü kestane toplarını, yanında sosuyla servis yapın (toplar, sosa batırılarak yenecektir).
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
ÇİN USULÜ KESTANE TOPLARI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ÇİN USULÜ ET SOTE
» ÇİN USULÜ YUMURTALI PİLAV
» ÇİN USULÜ SEBZELİ TAVUK
» ÇİN USULÜ KUZU BUDU
» KANTON USULÜ LİMONLU TAVUK (ÇİN)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Çin Yemekleri-
Buraya geçin: