500 g kestane (haşlanıp, kabukları, içteki kahverengi zarlar da alınarak soyulmuş)
100 g tavuk göğüs eti (iri doğranmış)
125 g mantar (yıkanıp, kurulanmış)
1 taze soğan (ayıklanıp, doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı çiçekyağı
Zencefil sarmısak sosu:
bir tutam toz zencefil (ya da 1 çorba kaşığı, ince kıyılmış taze zencefil)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
12.5 cl. (1/2 su bardağı) sirke
1/2 tatlı kaşığı susamyağı (ya da ayçiçek yağı)
6 ince havuç dilimi
Önce fırınınızı 180 °C'a ısıtın. Göğüs eti parçaları, mantarlar, taze
soğanlar, sarmısak ve soya sosunu (ya . da şoyuyu) blendır kabına
koyup, pürüzsüz püre kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika)
karıştırın (arada bir blendırı durdurup, kabın çeperlerini bir kaşıkla
içeri doğru sıyırın). Püreyi bir kâseye aktarıp, kestaneleri kabaca
doğrayarak, püreye karıştırın. Sonra karışımdan, iki avucunuz arasında
yuvarlayarak 30 kadar top yapıp, bir kenara bırakın.
ayçiçek yağını ateşe dayanıklı bir fırın kabına koyup, kabı orta
ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca kestane toplarını koyup, altın
sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) kızartın. Kabı
ateşten alıp, kestane toplarını altüst ettikten sonra, kabı fırına
vererek, topları öbür yüzleri de altın sarısı bir renk alıncaya kadar
pişirin.
Bu arada, sosu hazırlamak için toz zencefil (ya da taze zencefil),
sarmısak, sirke ve susamyağını (ya da ayçiçek yağını), bir kâsede iyice
karıştırın. Havuç dilimlerini ekleyip, yeniden karıştırarak, kâseyi bir
kenara bırakın.
Kabı fırından alıp, Çin usulü kestane toplarını, yanında sosuyla servis yapın (toplar, sosa batırılarak yenecektir).