Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
ÇİN USULÜ ET SOTE Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
ÇİN USULÜ ET SOTE Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
ÇİN USULÜ ET SOTE Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
ÇİN USULÜ ET SOTE Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
ÇİN USULÜ ET SOTE Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
ÇİN USULÜ ET SOTE Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
ÇİN USULÜ ET SOTE Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
ÇİN USULÜ ET SOTE Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
ÇİN USULÜ ET SOTE Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 ÇİN USULÜ ET SOTE

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
ÇİN USULÜ ET SOTE Left_bar_bleue46737/234235ÇİN USULÜ ET SOTE Empty_bar_bleue  (46737/234235)

ÇİN USULÜ ET SOTE Empty
MesajKonu: ÇİN USULÜ ET SOTE   ÇİN USULÜ ET SOTE Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 9:31 pm

500 g dana eti (tercihen buttan; bütün yağları
alınıp, dövüldükten sonra, verevine 4 cm uzunluğunda, 5 mm genişliğinde
şeritler halinde kesilmiş)

4 çorba kaşığı soya sosu (ya da soyu)

4 çorba kaşığı pirinç sirkesi

2 arnavutbiberi (ince doğranmış)

2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

6 taze soğan (verevine doğranmış)

1-2 diş sarımsak (dövülmüş)

125 g konserve küçük mısır

250 g havuç (ince şeritler halinde kesilmiş)

125 g karnabahar (yalnız çiçekleri)

125 g taze fasulye (kılçıkları ayıklanmış)

30 el (1 1/4 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu (ya da et suyu)

1 çorba kaşığı salça

1 1/2 çorba kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı soğuk suyla karıştırılmış)

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

1 çorba kaşığı susamyağı



Et şeritleri, soya sosunun, 2 çorba kaşığı, sirkenin 2 çorba kaşığı
ve arnavutbiberi parçalarını bir tencerede karıştırın. Sonra tencerenin
kapağını kapatıp, ara sıra karıştırarak, bir kenarda 2 saat bekletin.

Bekletme süresinin sonunda, bir tavayı harlı'ateşe oturtup,
ısıtın. Isınınca ayçiçek yağını koyup, taze soğanlar ve sarımsağı
katarak, 30 saniye sote edin. Tenceredeki etli karışımı ekleyip,
sürekli karıştırarak, etlerin renkleri dönünceye kadar (yaklaşık 3
dakika) sote edin. Delikli plastik spatulayla etleri ve soğanlı
karışımı bir tabağa çıkarıp, sıcak kalmalarını sağlayın. Tavaya
konserve mısırları koyup, sürekli karıştırarak 2 dakika sote ettikten
sonra, havuçlar, karnabahar çiçekleri ve taze fasulyeleri ekleyin ve
iyice karıştırarak, 2 dakika pişirin. Tabaktaki etli karışımı yeniden
tavaya koyup, iyice karıştırdıktan sonra, karışımı bir tahta kaşık
yardımıyla tencerenin bir yanına toplayın. Açılan boşluğa tavuk (ya da
et) suyunu koyup, salça, kalan soya sosu, kalan sirke, erimiş mısır
nişastasını katın ve karabiberi serpip, sosu kalınlaşıncaya kadar
ısıtın. Tahta kaşıkla etli karışımı sosa iyice karıştırıp, üstüne
susamyağını gezdirerek, tencereyi ateşten alın. Çin usulü et soteyi 4
düz tabağa bölüştürüpservis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
ÇİN USULÜ ET SOTE
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ÇİN USULÜ KUZU BUDU
» Sote Soya Peyniri
» ÇİN USULÜ YUMURTALI PİLAV
» ÇİN USULÜ SEBZELİ TAVUK
» ÇİN USULÜ KESTANE TOPLARI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Çin Yemekleri-
Buraya geçin: