Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Gobozkurt Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GOBOZKURT ONLİNE
 
AnasayfaKurallarGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» ARAMA SİTEM
TAHİN SOSLU ÇİNKABAĞI (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:31 pm tarafından Admin

» Kendi amblemini yap
TAHİN SOSLU ÇİNKABAĞI (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 8:27 pm tarafından Admin

» KENDİ SİTENİ YAP
TAHİN SOSLU ÇİNKABAĞI (ÇİN) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:43 pm tarafından Admin

» KENDİ TEMANI YAP
TAHİN SOSLU ÇİNKABAĞI (ÇİN) Icon_minitimePerş. Ara. 17, 2009 11:31 pm tarafından Admin

» TÜMÜNÜ SEÇ
TAHİN SOSLU ÇİNKABAĞI (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» YAZI RESİM KAYDIRMA
TAHİN SOSLU ÇİNKABAĞI (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» DHTML FİLTER ÖZELLİKLERİ
TAHİN SOSLU ÇİNKABAĞI (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:42 pm tarafından Admin

» TARAYICI BİLGİSİ
TAHİN SOSLU ÇİNKABAĞI (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

» MENÜ YANINA Yeni EKLEME
TAHİN SOSLU ÇİNKABAĞI (ÇİN) Icon_minitimeÇarş. Ara. 16, 2009 7:41 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 TAHİN SOSLU ÇİNKABAĞI (ÇİN)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Master
Admin


Mesaj Sayısı : 347
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 26/06/09
Yaş : 34
Nerden : mersin

Başarı Puanı
Başarı Puanı:
TAHİN SOSLU ÇİNKABAĞI (ÇİN) Left_bar_bleue46737/234235TAHİN SOSLU ÇİNKABAĞI (ÇİN) Empty_bar_bleue  (46737/234235)

TAHİN SOSLU ÇİNKABAĞI (ÇİN) Empty
MesajKonu: TAHİN SOSLU ÇİNKABAĞI (ÇİN)   TAHİN SOSLU ÇİNKABAĞI (ÇİN) Icon_minitimeSalı Kas. 10, 2009 9:28 pm

1 çinkabağı (yaklaşık 2 kg) (Ülkemizde bulunmaz)

2 çorba kaşığı tahin

1 diş sarımsak (ince kıyılmış)

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

bir tutam kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

6 cl (1/4 su bardağı) tuzsuz tavuk (ya da sebze) suyu

1 taze soğanın yeşil bölümleri (ince doğranmış)



Büyük bir tencereye yarısına kadar su doldurup, içine çinkabağını
yerleştirin. Sonra tencereyi harlı ateşe oturtup, çinkabağını, bir
çatalın uçları kolayca işleyinceye kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin.

Bu arada tahin, sarımsak, karabiber, kırmızıbiber, limon suyu ve
ayçiçek yağını küçük bir kâsede karıştırıp, bir kenara bırakın. Pişirme
süresinin bitiminde tencereyi ateşten alıp, çinkabağını mutfak tezgâhı
üstüne çıkararak, bir bıçakla uzunlamasına 2'ye kesin. Yarım parçaların
ortalarındaki çekirdekleri temizleyerek atın. Yarım parçaların içlerini
bir çatalla spagettiyi andırır lifler halinde boşaltıp, lifleri çukur
bir servis tabağına yerleştirin.

Tavuk (ya da sebze) suyunu küçük bir tencereye koyup, tencereyi
orta ateşe oturtarak, tavuk (ya da sebze) suyunu bir taşım kaynatın.
Kaynayınca kâsedeki tahinli sosu ekleyip, karıştırarak, tencereyi
ateşten alın ve karışımı servis tabağındaki liflerin üstüne boşaltın.
Bir çatalla karıştırıp, taze soğan parçalarını serpiştirerek, servis
yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gobozkurt.yetkin-forum.com
 
TAHİN SOSLU ÇİNKABAĞI (ÇİN)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SOYA SOSLU PİLAV (ÇİN)
» TATLI VE EKŞİ SOSLU DANA (ÇİN)
» TATLI EKŞİ SOSLU KUZU BİFTEĞİ (ÇİN)
» ACI EKŞİ SOSLU SEBZELİ PİSİ BALIĞI FİLETOSU (ÇİN)
» TATLI EKŞİ SOSLU DÖRT MEVSİM MANTISI (ÇİN)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gobozkurt Online :: YEMEKLER :: Çin Yemekleri-
Buraya geçin: