1 çinkabağı (yaklaşık 2 kg) (Ülkemizde bulunmaz)
2 çorba kaşığı tahin
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
bir tutam kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
6 cl (1/4 su bardağı) tuzsuz tavuk (ya da sebze) suyu
1 taze soğanın yeşil bölümleri (ince doğranmış)
Büyük bir tencereye yarısına kadar su doldurup, içine çinkabağını
yerleştirin. Sonra tencereyi harlı ateşe oturtup, çinkabağını, bir
çatalın uçları kolayca işleyinceye kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin.
Bu arada tahin, sarımsak, karabiber, kırmızıbiber, limon suyu ve
ayçiçek yağını küçük bir kâsede karıştırıp, bir kenara bırakın. Pişirme
süresinin bitiminde tencereyi ateşten alıp, çinkabağını mutfak tezgâhı
üstüne çıkararak, bir bıçakla uzunlamasına 2'ye kesin. Yarım parçaların
ortalarındaki çekirdekleri temizleyerek atın. Yarım parçaların içlerini
bir çatalla spagettiyi andırır lifler halinde boşaltıp, lifleri çukur
bir servis tabağına yerleştirin.
Tavuk (ya da sebze) suyunu küçük bir tencereye koyup, tencereyi
orta ateşe oturtarak, tavuk (ya da sebze) suyunu bir taşım kaynatın.
Kaynayınca kâsedeki tahinli sosu ekleyip, karıştırarak, tencereyi
ateşten alın ve karışımı servis tabağındaki liflerin üstüne boşaltın.
Bir çatalla karıştırıp, taze soğan parçalarını serpiştirerek, servis
yapın.