1 1/2 çorba kaşığı sirke
1/2 tatlı kaşığı bal
1 çorba kaşığı soya sosu (ya da soyu)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı susâmyağı (ya da tahin)
1 1/2 tatlı kaşığı tozşeker
500 g soya filizi
1 çorba kaşığı susam
1 taze soğan (ayıklanıp ince doğranmış)
Büyük bir tencereye 3 litre (yaklaşık 13 su bardağı) su koyup, orta
ateşe oturtun. Küçük bir kâsede sirke, bal, soya sosu (ya da soyu),
çiçekyağı, susâmyağı (ya da tahin) ve şekeri karıştırın.
Tenceredeki su kaynamaya başlayınca soya filizlerini suya atıp,
bir kez karıştırdıktan sonra, tencereyi hemen ateşten alarak,
soya'filizlerini soğuk suya tutun. Sonra bir süzgeçte süzüp, içine
temiz bir bez serilmiş bir salata kâsesine aktararak (temiz bez, kalan
sularını emecektir) bir kenarda en az 10 dakika bekletin.
Bezi kâseden çekip, küçük kâsede hazırlamış olduğunuz sosu soya
filizlerinin üstlerine boşaltarak, iyice karıştırın. Kâseyi
buzdolabında 5 dakika beklettikten sonra, salataları yeniden iyice
karıştırın. Üstüne susam tohumlarını ve taze soğanları serpiştirip,
hemen servis yapın.